ГЕРБ: БСП си крият парите по чекмеджета и буркани, а после ги търсят - 24novini.bg

ГЕРБ: БСП си крият парите по чекмеджета и буркани, а после ги търсят

Тома Биков заяви от парламентарната трибуна, че "за пореден път БСП търси някакви пари". Тома Биков заяви от парламентарната трибуна, че "за пореден път БСП търси някакви пари". Архив
Мария Йорданова 12.06.2019 | 15:32
(0 гласа)

"БСП си крият парите по чекмеджета и буркани, а после все търсят къде са", заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков от трибуната в пленарната зала по време на дебатите за промените в Закона за държавния бюджет, с които субсидията за партиите се преизчислява от 11 лева на глас на един лев за глас. Предложението беше внесено от Министерския съвет и обявено лично от министър-председателя Бойко Борисов.

 

 

В отговор на въпрос от Драгомир Стойнев от БСП колко е лихвата на банката, която тече по депозита на парите на ГЕРБ, Биков заяви, че "нашите пари могат да се видят, но вашите не могат. От вас излизат притесненията, че пак са изчезнали някакви пари.

"Ако имахме телевизия, като вас, нямаше да имаме пари в банката",

допълни той.

Тома Биков аргументира предлагането на законопроекта:

"Омръзна ни тази роля на виновника за субсидиите. Имаше публични изявления, според които ние сме пазителите на субсидиите и ние даваме субсидиите.

Ние бяхме онези, които раздават субсидии, онези, които дават насила по два лева отгоре на БСП и те без да знаят, че ги получават се изкарват омърсени от нас.

Няма да играем тази роля повече и затова предложихме това", заяви Биков.

Той допълни, че "позитивът на този дебат е, че стигна до пленарна зала, защото доскоро се водеше само в телевизионни студиа".

"Субсидиите са за всички партии. Трудно се обяснява защо са 11 лева и колко бихме спестили, ако отпаднат.

Надявам се, че с този дебат ще се дадат отговори на въпросите от всички нас, а не една част на парламента да е обвинена в чорбадбийство, другата да е за намаляването на субсидиите, но неясно с колко, а третата да е за премахването им, но да няма яснота какво се случва след това",

допълни още депутатът.

Биков беше категоричен, че субсидиите на партиите се харчат за предизборни кампании и за медийно излъчване, а не се дават на ръка на депутатите.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...