Борисов: Бомбите в Пловдив са по-страшни от тези в Сарафово - 24novini.bg

Борисов: Бомбите в Пловдив са по-страшни от тези в Сарафово

Борисов посочи, че "много тихичко" ще се направи антитерористичният център Борисов посочи, че "много тихичко" ще се направи антитерористичният център Архив
12.06.2019 | 12:25
(0 гласа)

"Бомбите, намерени в Пловдив, са били чудовищни, мръсни бомби и са по-страшни от тези в Сарафово". Така премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти предотвратените взривове на бомби в Пловдив, подготвени от 16-годишния ученик, вербуван от ИД.

 

По този повод той даде и информация за

 

създаването на антитерористични центрове, за които по-рано съобщиха Младен Маринов на 10 юни и зам.-главният прокурор Иван Гешев на 8 юни.

"Антитерористичен център се подготвяме да направим на едно място, да се концентрират службите, не че сега няма, но след случая в Пловдив, сутринта имахме Съвет за сигурност, участваха и хората на президента, имаме отделени средства,

намерили сме място, много тихичко ще го направим."

"Този център работи и в момента, но така както в Щатите е направен, айде и в Русия, да угодим и на другите, които се интересуват...", каза той също.

"Искам да поздравя всички медии, които се съобразиха с това, което МВР помоли да не се изкушавате в жълтенията,

да не съобщавате личните данни на момчето и семейството му. Всеки може да разбере кои са хората, въпросът е да не се използва изкушението да се оповестяват имена. Ние не можем да скрием случая, защото той влиза в съда, моля да си мерите приказките", обърна се той към репортер, който попита защо не са скрили случая.

Борисов направи изказването си след церемонията по връчването на нови 203 полицейски автомобила за нуждите на МВР.

"Колите са закупени със средства от бюджета на МВР", поясни вътрешният министър Младен Маринов.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...