ДПС: Днес внасяме субсидията да е нула лева (видео) - 24novini.bg

ДПС: Днес внасяме субсидията да е нула лева (видео)

Йордан Цонев от ДПС заяви, че ще внасят проект за нула лева субсидия на глас. 24новини
12.06.2019 | 09:51
(0 гласа)

"Още днес ще внесем предложение, с което субсидията да е нула лева", заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев пред журналисти в парламента по повод предстоящото гласуване на промени в Закона за държавния бюджет, с които държавната сусбидия за партиите от 11 лева на глас да стане един лев на глас. 

 

 

"Всичко останало е демагогия - един лев, пет лева, хвърлят боб. Гледат тавана и се чудят на колко да намалят субсидията, за да се харесат на този и онзи",

допълни той аргументите си за предложението на ДПС и за искането на ВМРО и БСП субсидията да е по-ниска, но да не е един лев, а повече.

"Зависимостта на партиите и при един, и при пет лева (субсидия на глас - б. р.) са еднакви. При нула лева - също", допълни той.

Йордан Цонев заяви, че мнението на цялата ПГ на ДПС и на цялата партия е,

"че ако няма държавно финансиране, трябва да изберем американския модел, където средствата са от икономическите субекти и гражданите". 

Според ДПС държавното финансиране е по-евтино и по-прозрачно, но обществото не го е разбрало.

"Ние смятаме, че след като обществото не е разбрало, че държавното финансиране е по-евтино и по-прозрачно, ние днес ще предложим нула лева и открито публично финансиране от икономически субекти и от граждани,

прозрачно и контролирано от Сметната палата, гражданското общество и всичко останало", завърши изказването си Цонев.

 

 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...