Каракачанов: Сидеров има способността да хване един факт и да лъже - 24novini.bg

Каракачанов: Сидеров има способността да хване един факт и да лъже

07.06.2019 | 09:37
(0 гласа)

Проблеми в малката коалиция има още от около година, Слава Богу не се отразяват на мнозинството. Дълго време опитвах да съм парламентьор и на това се дължи факта, че Волен Сидеров още е председател на Парламентарната група, коментира пред бТВ лидерът на ВМРО и министър на орбраната Красимир Каракачанов. 

 

Той отговори на критиките на Волен Сидеров, че партията му е победила, след като той е дал съгласието си за сделка за американски самолети.

 

Той не може да преживее разгрома, който получи. Вместо да си направи анализ защо е взел 2 пъти по-малко от Иванчева, която прави кампания от затвора, или 7 пъти по-малко от ВМРО – той си въобразява някакви самолети,

коментира Каракачанов.

Една сделка с американците, едва ли не те са помогнали на ВМРО по някакъв начин, това е лъжа. Сидеров има способността да хване един факт и да лъже. Печелили сме кмет на Пловдив, на местните избори 2015 отново имаме най-силен резултат о патриотичните формации, посочи Каракачанов.

Не се събираме в групата, защото Сидеров не я събира. Когато нямаш нито един закон, а колегите ти от ВМРО имат редица законопроекти, които се обсъждат, хората виждат кой работи и кой го няма, добави той по повод обвиненията, че партията му си е купила високия резултат на евроизборите.

Каракачанов заяви, че няма да искат нови постове или преразпределяне на тежестта в малката коалиция. Единственото, което искаме е да видим управленската програма и кои от приоритетите на патриотите се бавят, за да бъдат ускорени, добави той.

 

Към този момент ВМРО не иска оставката на Сидеров като шеф на групата в парламента, но това може да се промени, ако държанието му остане същото,

стана ясно от думите на Каракачанов.

По темата за самолетите Сидеров опитва да говри все едно е в опозиция. Министърът на икономиката е от квотата на партия „Атака“, той е сред водещите в екипа за преговори, а Сидеров ми се прави, че не знае за какво става въпрос, коментира Каракачанов.

Той посочи, че сумата,която е гласувал Американският конгрес е тавана на сделката, а не оферта. Правим сравнителен анализ и посочваме кои разходи могат да бъдат намалени, така че да се вместим в рамката, заданена от българския парламент.

2,8 млрд беше тавана на Конгреса, а Словакия сключи сделката за 1,8 млрд., даде пример Каракачанов, че сумата може да е значително по-ниска.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...