Фейсбук моли Цветанов: Правете нова партия! Явете се за кмет! (обзор) - 24novini.bg

Фейсбук моли Цветанов: Правете нова партия! Явете се за кмет! (обзор)

Цветанов и Борисов се разделиха Цветанов и Борисов се разделиха
01.06.2019 | 09:31
(2 гласа)

Изборите за членове на Европейския парламент доведоха до оставки на ключови фигури, както очаквани като тази на Корнелия Нинова, след като се опита да изгони Станишев от листата, а той от пети стана втори, така и неочаквани - като тази на Цветан Цветанов, който по-незабележимо, но упорито работеше за организацията на изборите за ГЕРБ и бяха спечелени отново. 

Няколко дни след тях, обаче, лидерът на партията не остави изход на Цветанов и той напусна всички партийни постове. Дали ще се намери място за него, каквото имаше за Ивайло Московски, Румяна Бъчварова и други хора от ГЕРБ, които са били на ръководни позиции, ще стане ясно по-късно.

Цветанов и Борисов влязоха в задочен конфликт след като първият заяви, че е му е бил предложен трети вариант, но той е отказал, а лидерът на партията Борисов отрече 

да е имало трети вариант. Борисов е категоричен, че Изпълнителната комисия ще заеме мястото на Цветанов, което означава, че няма да допусне никой да има властта на Цветанов в партията, която заплашваше неговата лична власт. Борисов обяви, че доверието в тях е изчерпано и затова се е стигнало до "раздялата". 

Политическите реакции на оставката му бяха разнопосочни.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов  видя връзка между Бойко Борисов и ДПС

в оставката на Цветанов и намекна в остър стил за ДПС като нвия коалиционен партньор на ГЕРБ в сянка.

Лидерът на ДБГ Димитър Делчев пък смята, че не просто ДПС, а самият Делян Пеевски ще прави мнозинствата на ГЕРБ

в парламента и че в тази функция Борисов просто сменя Цветанов с Пеевски.

Зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов коментира, че няма изненади: "цялата сага с апартаментите вървеше към това".

От БСП пък се зарадваха - "Чудесно! Новината не е толкова лоша". Според депутата от Левицата Александър Симов "има процес на замитане на следите в ГЕРБ. Мазните отпечатъци от престъплението няма как да бъдат скрити обаче". С оттеглянето си от политиката Цветанов признавал вина за "Апартаментгейт", категорични са от БСП.

 

А членовете на ГЕРБ във фейсбук приеха новината със сълзи.

Подбрахме няколко от стотиците коментари от страницата на Цветанов. 

„Не съм съгласна с Вашето решение! Искам Ви в ГЕРБ! Не е честно !Вие сте най-верният и честен човек, най-всеотдайният. Ще се върните пак!“, написа във фейсбук страницата на Цветанов дама от ГЕРБ.

„Плача със сълзи на умиление! Вие бяхте фундамента на моята вяра в партията!

В сърцето ми има единствено скръб в момента! А толкова много битки предстоят!

На кого ни оставяш?! Защо ни оставяш, бащице!?“,

добавя мъж от партията.

„Господин Цветанов, без вас ГЕРБ е нищо!

Правете нова партия, смазваме всички на изборите!

Тука във фейсбук ще направим група и ще Ви събираме средства за часовниците да подаряваме след всяка нова победа и ще са по-хубави от часовниците на неблагодарника Борисов!“, добави друг.

 

„Голяма грешка...! ! Един човек, който създаде всички структури на ГЕРБ...! Който обикаляше ден и нощ градове и паланки...! Заради това ли трябва да бъде изгонен...! И то заради това, че не е нарушил никакви закони, а като всеки човек е използвал именно тези закони...и е придобил имущество, което не е крал, а е заплатил със своите пари...
Това, бъдете сигурни, ще остави една горчивина във всеки избирател симпатизант на ГЕРБ...! Не защото Цветанов е безгрешен! Няма безгрешни..,,а защото най-лошото е да обърнеш гръб на своите, с които си започнал успехите си...! Това е моето мнение“, добавя друга дама.

„Ние винаги ще ценим това, което направихте за партията. Градихте я от нищото заедно с Борисов. За което ще Ви бъда благодарна до гроб!!

Не един! 10 апартамента поне заслужавате!!! Поклон“,

продължават коментарите.

„Най-добре е сега да се кандидатирате като независим за кмет на София. Мисля, че имате отлични шансове.

Помислете върху това предложение! Желая ви здраве и всеки ден да продължаваме да тичаме по 10 км“, дава идея друг.

„Много жалко! За съжаление ГЕРБ вече няма да бъде това, което беше без Вас, г-н Цветанов. Вие бяхте човекът, който винаги ни мотивирахте да търсим по-добрите и мъдри решения. Надявам се да продължите да работите за по-доброто бъдеще на България. Ние винаги ще бъдем с вас във всяко ваше начинание. Благодарен съм, че Ви познавам и Ви желая успех!!“, пише потребител.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...