Депутатите се връщат на работа след изборите - 24novini.bg

Депутатите се връщат на работа след изборите

Депутатите днес трябва да гласуват ветото на президента Радев Депутатите днес трябва да гласуват ветото на президента Радев
29.05.2019 | 08:41
(0 гласа)

Почивката на депутатите заради европейските избори свърши. От днес те отново са на работа, за да подновят пленарните заседания.

След оставката на Корнелия Нинова вчера на пленума на БСП,

днес тя и депутатите от групата на "БСП за България" се очаква да се регистрират за пленарното заседание след близо 4-месечно отсъствие от залата.

Те напуснаха в средата на февруари, а на вчерашния пленум на партията много от тях посочиха, че това е било грешка и е довело да загубата на изборите със 7 % от ГЕРБ.

Първа точка от дневния ред на парламента днес е президентското вето върху Закона за държавната собственост, който Румен Радев върна

за ново обсъждане. Той се аргументира с това, че не е постигнат баланс между обществения интерес и защитеното от Конституцията право на собственост.

Вчера обаче правната комисия в парламента отхвърли ветото с 14 гласа.

Законът беше приет от НС на 15 май 2019 г., а ветото бе наложена от президента Радев на 27 май 2019 г.

Очаква се днес народните избраници да го отхвърлят и в пленарната зала.

Днес се очаква също и развитие по случая с ВМРО, които след като се класираха с мандат или два мандата за ЕП и резултат от близо 8 %, сега искат да отстранят Волен Сидеров от поста председател на парламентарната група. Партията на Сидеров "Атака" събра едва 1,3 % на изборите, а той самият влизаше в пререкания с ВМРО и правеше обидни квалификации.

Вчера от ВМРО заявиха, че не е свиквал парламентарната група, за да не го свалят от поста, но вече са готови за това.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...