Вебер обеща на Борисов България в Шенген - 24novini.bg

Вебер обеща на Борисов България в Шенген

Манфред Вебер е кандидатът на ЕНП за председател на ЕК след Жан-Клод Юнкер Манфред Вебер е кандидатът на ЕНП за председател на ЕК след Жан-Клод Юнкер
19.05.2019 | 17:30
(0 гласа)

"Аз имам записана една моя мечта, Европа да стане континент, като никои от никоя част на този континент да не напуска държавата си, да търси препитание другаде. Издигаме лозунга за Европа на равнопоставени свои граждани. Европа на равенството". Това заяви Манфред Вебер, сочен за най-вероятния наследник на Жан-Клод Юнкер като председател на ЕК, по време на предизборното събитие на ГЕРБ днес в София.

 

Според него Европа е толкова силна, защото е обединена от различности.

Кaто председател на ЕК първото нещо, за което ще работя, е България да стане пълноправен член на Шенгенското пространство. Следващите страници на Европа ще бъдат инвестиции за подобряване на инфраструктурата на всяка точка, на дигитализацията, каза още Вебер.

Той благодари на Мария Габриел за работата й в европейската политика по развитие на технологиите и участие на младежите.

"През последните 5 години гласът на България се чуваше ясно в ЕП", настоя още Вебер.

"Не бива да приемаме за даденост постигнатите резултати. Невинаги хората оценяват това, че заедно сме по-силни. Невинаги хората устояват на популистите, националистите. Най-успешни сме тогава, когато сме заедно", добави Манфред Вебер.

"ГЕРБ трябва да припомни на България, че през последните 5 години гласът на България се чуваше ясно в ЕП от всички, които бяха в делегацията на ГЕРБ. Благодарение на тези хора България я уважават в ЕП. Бойко Борисов води България уверено в Европа за повече сигурност и благоденствие", посочи още Вебер пред изибирателите си в Арена Армеец в София.

След него Бойко Борисов заяви, че очаква атака от опонентите си с дуите "в четвъртък-петък ще ни правят Костинброд, бъдете внимателни!" Той призова партийците да отидат при хората и да ги молят да им простят и да гласуват за ГЕРБ отново.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук
Чуй новините

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...