Борисов се кара за Стратегията, а в НС питат за нея - 24novini.bg

Борисов се кара за Стратегията, а в НС питат за нея

Народното събрание ще изслуша Бисер Петков за Стратегията за детето, а онзи ден премиерът се караше, че няма такава. Народното събрание ще изслуша Бисер Петков за Стратегията за детето, а онзи ден премиерът се караше, че няма такава. Архив
Мария Йорданова 17.05.2019 | 08:30
(0 гласа)

Народното събрание днес ще изслуша министъра на труда и социалната политика Бисер Петков за Националната стратегия за детето 2019-2030 година. Това става ясно от програмата на депутатите за парламентарния контрол днес. 

 

 

Припомняме, че в сряда на правителственото заседание премиерът Бойко

Борисов разпореди социалният министър  "сутрин, като стане, обед и вечер да прави брифинг и да казва, че няма Стратегия".

Въпросът към социалния министър е зададен от народния представител Светлана Найденова от ГЕРБ. Нейният въпрос е свързан с Националната стратегия за детето 2019-2030 година, която стана повод за национален протест миналата седмица. 

Срещу Стратегията излязоха над 20 града в цялата страна. Протестиращите смятат, че с документа се прокарва "джендър идеология", подкрепя се Истанбулската конвенция и регламентира насилственото взимане на деца. 

Актовете на недоволство се организират във Фейсбук група с над 70 хил. участници,

а от ВМРО и "Воля" също застанаха срещу документа.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...