Гърневски обяви ГЕРБ за "светулка" и каза, че БСП и ПЕС стоят зад ЧЕЗ - 24novini.bg

Гърневски обяви ГЕРБ за "светулка" и каза, че БСП и ПЕС стоят зад ЧЕЗ

Спас Гърневски обяви ГЕРБ са "светулка". И обвини ПЕС и БСП, че стоят зад ЧЕЗ Спас Гърневски обяви ГЕРБ са "светулка". И обвини ПЕС и БСП, че стоят зад ЧЕЗ
08.03.2018 | 11:38
(0 гласа)

В забележителна с реториката си декларация ГЕРБ се определиха от трибуната на парламента като "светулка" и обвиниха БСП и ПЕС, че стоят зад сделката за ЧЕЗ чрез съпругата на председателя на ПЕС Сергей Станишев в качеството й на ПР-експерт.

 

Спас Гърневски прочете от парламентарната трибуна декларация на групата на ГЕРБ, в която емоционолно възкликна: „Сега стана ли ви ясно, уважаеми колеги, кои са гадовете?!? Вчера Корнелия и шайката ги търсиха на площад „Независимост”, а те се оказаха отново на „Позитано”. По-цинични и по-нагли от всякога!"

 

„Вече две седмици нагнетявате напрежение в обществото с истеричните си лъжи, че правителството на ГЕРБ и лично премиерът Бойко Борисов стояли зад сделката между ЧЕЗ и Инерком. Лъжи, които разбира се не доказвате с никакви разумни аргументи, защото такива няма. Вчера обаче се появи една писмена следа, която ясно показа кой стои зад доскоро анонимната компания Инерком. Купувачът на активите на ЧЕЗ разпространи до медиите прессъобщение, чието съдържание не е особено интересно. Интересен обаче е авторът на прикачения файл, съдържащ въпросното прессъобщение. Той е Monika Yosifova !!! Това са имената, с които стана известна настоящата съпруга на председателя на ПЕС и бивш председател на БСП Сергей Станишев. Една малка техническа грешка, другари, ви издаде! Не просто БСП, а БСП и ПЕС стоите зад сделката за активите на ЧЕЗ в България! Сделка, за която се опитахте да ни наклеветите, за да повторите метежа от зимата на 2013 г.“, заяви в декларация от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски.

 

 

С разкритието за клана Станишеви в сянката на Инерком обаче, не се изчерпват новините за връзката на БСП и ЧЕЗ. Стана ясно още, че по време на управлението на БСП с премиер Орешарски, шеф на отдел в ЧЕЗ е предлагал двукратно на енергийния тогава министър Драго Стойнев, българското правителство да изкупи компанията обратно. Защо това не е направено, само вие знаете. Но Драго Стойнев дължи на обществото отговор на въпроса кога е искрен - сега, когато се обявява за връщане на държавата в ЕРП-тата или тогава, когато е имал възможността да го направи и е отказал.

Защото дори и лицемерието ви, другари социалисти, трябва да има граници.

И докато вчера се занимавахте с антихуманното развозване надлъж и нашир из страната на пенсионери, които да използвате за партийните си циркове, Европейската комисия постави поредната си висока оценка за правителството на Бойко Борисов.

Комисията извади България от списъка на икономиките с прекомерни макроикономически дисбаланси. Място, където страната ни попадна заради колапса на КТБ, който допуснахте по време на управлението на вашето правителство с премиер Пламен Орешарски.

Започнахте с кампанията за очерняне на България със серия от негативни публикации в подчертано леви чуждестранни медии. Продължихте с фалшивите новини за въвеждането на трети пол от ГЕРБ. И като кулминация разиграхте унизителния за самите вас фарс пред символните за българската демокрация институции - Народно събрание, Президентство и Министерски съвет... Не сте способни на родолюбие. Липсва ви дори елементарна човечност..., каза още Гърневски от трибуната.

 

 

По думите му, "този път оставки няма да има! Защото доказано - управлението на България е изкуство, което партизанските ви души не разбират! И основната ви цел да саботирате Българското председателство ще претърпи поредния си крах. Запомнете това, г-жо Нинова, и си намерете по-благородна кауза!"

"Завършвам с цитат от Стоян Михайловски и произведението му “Бухал и светулка”, който описва великолепно низостта на страстите, които владеят душите ви при всеки успех на ГЕРБ: Какво ти сторих?... Ти ми пречиш! Че как ти преча? Светиш!...“, завърши Гърневски декларацията, очевидно внушавайки от парламентарната трибуна, че ГЕРБ са светулка.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...