Изнънредно! Порожанов подаде оставка - 24novini.bg

Изнънредно! Порожанов подаде оставка

Порожанов подаде оставка, Борисов я прие Порожанов подаде оставка, Борисов я прие
14.05.2019 | 09:56
(1 глас)

Министърът на земеделието Румен Порожанов е подал оставка, съобщи правителствената пресслужба. Тя е приета от премиера Бойко Борисов. И Порожанов, както всички подали оставки в последните месеци, посочва като мотиви нежеланието му атаките срещу него да влияят върху правителството. Истината е, че Борисов губи преднина на 2 % след БСП и всяко съмнение в негов министър увеличава преднината на левицата.

 

 

Порожанов дълги години е ръководел Фонд "Земеделие" и в този перидо са се случили много злоупотреби с евросредства.

Проверка показа, че огромна част от къщите за гости, построени с европари, одобрени от ДФЗ, не се ползват по предназначение. Той самият призна, че злоупотребите са за 10 млн. лв. и всяка трета къща е фалшива.

Оставката му идва дни след няколко публикации за връзката на министър Порожанов с депутата от ДПС Делян Пеевски.

Преди него подаде оставка и заме.-министърът Александър Манолев, за който прокуратурата твърди, че е построил къща с европари за лично ползване, използвайки подставени лица.

 

Манолев бе лично назначен от Бойко Борисов.

Нито веднъж в интервютата си Порожанов не можа да каже дали поне част от тези суми са възстановени и прехвърляше вината върху други институции. Държавното обвинение стартира и масирани проверки и се разкриха злоупотреби на Миню Стайков, който преди 8 месеца беше арестуван по други престъпления, извършвани чрез "Винпром Карнобат".

Порожанов дълго отричаше да има вина за тези злоупотреби, твърдейки, че се извършват проверки регулярно. Борисов на няколко пъти публично защити министъра си.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...