Борисов: БСП искат да ме пратят в Белене и убият, като дядо ми - 24novini.bg

Борисов: БСП искат да ме пратят в Белене и убият, като дядо ми

08.05.2019 | 18:24
(0 гласа)

"Да, те (БСП) искат също да бъда пратен в Белене и убит, така са постъпили с дядо ми".

 

Така премиерът и лидер на партия ГЕРБ Бойко Борисов отговори на искането на БСП да излезе в отпуск до европейските избори,

тъй като използва държавната машина за кампания на партията си.

 

Той беше поканен в предаването в качеството си на лидер на партия ГЕРБ по повод изборите, каквито покани са отправени към всички партийни председатели, но не каза нито дума за партията, нито за посланията й за европейските избори, а изброяваше какво е направил като премиер и за какво са отпуснати пари от Министерския съвет днес. 

На парада бях, но президентът Радев ни нападна тежко в изказването си, така че би трябвало и срещу него да внесат сигнал.

"Трябва ли и той да излезе в отпуска, по тяхната логика, като си пусна човека в листата на БСП,

коментира Борисов участието на Иво Христов в изборите за евродепутат като четвърти в листата на социалистите. Борисов не пропусна и Елена Йончева, като каза, че тя е била шеф на пресцентъра на президента, а сега е оглавила листата на БСП.

"След това бях на протест – 1000 души ме викаха, реших им проблема, но можеше и с камъни да ме бият. След това беше борда на директорите на няколко големи европейски програми, на месата бяха поканени всички, а на другия ден бях в Ямбол и днес дадохме 27 млн. лева за болницата, защото от 40 години БКП уж я правят", обясни Борисов програмата си. Той подчерта, че не ходи на партийни събития и няма защо да излиза в отпуск.

По повод посещението на папа Франциск у нас Борисов беше категоричен, че това е световно събитие и от тук са отправени важни послания.

Щом и на папата му намираме кусур тука, ако Господ слезе, какво ли ще му измислим,

коментира премиерът негативните коментари за посещението на папа Франциск.

 

Попитан дали министър Румен Порожанов трябва да подаде оставка след разкритията за евтиния апартамент и призоваването му за свидетел за еврофондовете, той беше категоричен, че такава не е нужна. Ако има нарушение - тогава, добави Борисов.

По отношение на КПКОНПИ и отпуската на председателя Пламен Георгиев заради недекларирана тераса от апартамента му, премиерът коментира, че

Георгиев ще се върне на работа, но по всяка вероятност ще трябва да събори части от терасата.

Случаят на Георгиев е като на Лозан Панов, но единият не е в отпуск. Нямам доверие на председателя на ВКС, защото прави много политически изказвания, добави още Борисов, но не каза кое от казаното от Лозан Панов го е притеснило.

По отношение на властите у нас, Борисов преначерта напълно разделението им, направено от Конституция, като заяви: "на официални събития се нареждаме така - президентът е първата власт, после е Цвета Караянчева на Народното събрание, после съм аз". На опита на водещата да контрира, че това е протокол, а разедлението на властите включва и съдебната, Борисов повтори, че водеща е президентската институция. 

"Вчера съм се чул по телефона с президента Радев и с него каквото сме се разбрали, сме го свършили", каза още Борисов, визирайки възстановяването на Висшето военно-въздушно училище "Г.С.Раковски" в Долна Митрополия.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...