Борисов представи България като "кормилото на Европа" - 24novini.bg

Борисов представи България като "кормилото на Европа"

На форум във Варшава Борисов заяви, че сме кормилото на Европа На форум във Варшава Борисов заяви, че сме кормилото на Европа Архив
01.05.2019 | 16:32
(0 гласа)

"Страните ни доказаха, че могат да бъдат „кормилото на Европейския съюз”, заяви премиерът Борисов във Варшава, където е за честването на 15-годишнината от началото на голямото разширяване на Европейския съюз и членството на Полша в Общността.

„Ключовата дума и днес е „сигурност“. Без сигурност и стабилност европейските ценности са трудни защитими“,

подчерта в изказването си Борисов и добави, че страната ни изпълнява отлично задачата по опазването на европейската граница и счита за особено важно укрепването на контрола по всички граници на Съюза.

"България ще продължи да работи прозрачно и отговорно за бъдещето на европейските граждани и за осъществяването на общите политики на ЕС - икономически растеж, социално сближаване и перспектива за младите хора, сигурност и стабилност, развитие на цифровата икономика", каза още Борисов.

"Никоя държава-членка не трябва да бъде оставена сама да се справя с предизвикателствата на миграцията.

Шенген е едно постижение, което трябва да съхраним. Бъдещето му трябва да бъде символ на обединена и единна Европа“, заяви още пред участниците Бойко Борисов.

Според него пълноправното членство в Шенгенското пространство си остава ключов приоритет за страната ни, а страните от Западните Балкани трябва да станат част от ЕС.

Пред участниците в сесията премиерът Борисов подчерта и стратегическото значение на Енергийния съюз, включително ускоряването на работата по регионалните енергийни проекти и междусистемните връзки.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...