Карадайъ: За стабилността на държавата трябва да падне властта - 24novini.bg

Карадайъ: За стабилността на държавата трябва да падне властта

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви в Русе, че за стабилността на държаата понякога трябва да се свали властта Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви в Русе, че за стабилността на държаата понякога трябва да се свали властта
24novini.bg 01.05.2019 | 12:10
(0 гласа)

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ каза, че "ежедневно се говори за стабилност на властта, а ДПС говори за стабилност на дъжавата. Понякога е нужно в името на стабилността на държавата да има стабилност на властта, но в някои случаи в името на стабилността на държавата трябва да се свали властта", посочи той.

 

В своето изказване на предизборната среща в Русе лидерът на ДПС и водач на евролистата им, каза, че ДПС залага на младите, на нужната промяна и на ЕС, и на България.

Централният лъч на ДПС тръгна от Русе на предизборна обиколка за предстоящите европейски избори,

съобщиха от ДПС. Карадайъ отбеляза, че Европа се нуждае от промяна, но тази промяна няма да я направят онези, които са създали проблемите.

„Не Европа на нациите, а искаме единна и силна Европа. ДПС може да го направи, и всички заедно ще го направим“, добави той.

"Ние имаме приемствеността на поколенията, имаме експертите и най-обучените млади хора", каза водачът на листата на ДПС и подчерта нуждата от "промяна на този модел на управление".

"Национализмите са опасно нещо.

Ние трябва да се учим от историята. Национализмите са създали конфликти преди десетилетия, за да се стигне до необходимостта, вместо да се противопоставяме, да търсим начини да се обединяваме. Днес в почти всички държави в ЕС национализмите са на мода. Само, че в България, без да има нужда от това, те са включени във властта.

Продукта на тази власт веки ден го виждаме, обясни още Карадаъй.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...