Предизборно и ВМРО подхванаха стратегията за детето - 24novini.bg

Предизборно и ВМРО подхванаха стратегията за детето

Ангел Джамбазки заяви, че спирането на Стратегията го радва и от ВМРО първи са повели битката за това. Ангел Джамбазки заяви, че спирането на Стратегията го радва и от ВМРО първи са повели битката за това. Архив
Мария Йорданова 26.04.2019 | 11:30
(0 гласа)

Предизборно и от ВМРО заговориха за Националната стратегия за детето 2019-2030 година, след като по нареждане на премиерът Бойко Борисов вчера беше спряна работата по нея заради остри обществени реакции. Евродепутатът Ангел Джамбазки написа във своята Фейсбук страница, че "това е поредната победа за нас, патриотите от ВМРО."

 

 

По думите на Джамбазки

ВМРО са били първите, които са се възпротивили на документа.

Според него Стратегията е "меко казано проблемен документ".

"Той дава възможност да се узаконят спорни практики при възпитанието на децата, оспорва ролята на семейството и родителите и

прави внушения, които повеждат България по пътя на извратените правила в държави като Норвегия и Холандия",

допълва публикацията си евродепутатът от ВМРО.

Същевременно във Фейсбук групата "Не на Националната стратегия за детето 2019-2030 г." от февруари месец, която има над 23 хил. участника, родители се противпоставят на документа, искат да бъде променен и премахват рекламни материали, които смятат за "джендър пропаганда". Всъщност, рекламните материали са за националния телефонен номер за деца 116 111, създаден от агенция "Закрила на детето".

Въпреки че, беше изпълнено желанието им да се спре Стратегията,

противници на документа във Фейсбук смятат, че това са предизборни трикове и веднага след изборите ще бъде тихомълком прокарана.

Снимка: Във Фейсбук групата срещу Стратегията смятат, че премиерът е спрял работата по нея заради изборите

Източник: Фейсбук

В сряда на пресконференция в парламента

депутати от "Воля - Българските родолюбци" заявиха, че искат Стратегията да бъде изцяло променена и да се въведат санкции

за чиновниците, които се опитват да прокарат чужда идеология в училищата и детските градини. Депутатите на Веселин Марешки видяха в документа "джендър идеология".

Самият Марешки пък заяви, че искат "строги санкции за чиновниците, които се опитват тихомълком да прокрарват в детските градини и училищата стратегията за наличието на трети пол, за това, че няма майка и баща, а има родител 1 и родител 2"

"Разтревожени сме от това, което се случва в училищата и детските градини",

допълни той изказването си.

 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...