Наложиха 100 хил. лв. гаранция на Манолев - 24novini.bg

Наложиха 100 хил. лв. гаранция на Манолев

Мария Йорданова 25.04.2019 | 17:30
(0 гласа)

Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев, който подаде оставка, вече е обвиняем и е с наложена гаранция от 100 000 лева.

 

 

Той е обвинен за престъпление, което засяга финансовите интереси на Европейския съюз,

съобщават от прокуратурата.

Къщата за гости, която стана повод за оставката на Манолев се намира в неговия имот и е собственост на жена, за която от прокуратурата се съмняват, че е поставено лице.

Самата къща за гости се оказа недостъпна за туристи.

Ана Димитрова е обвинена за това, че е предоставила неверни данни пред властта, за да получи 391 160 лева, а Манолев е обвинен, като подбудител и помагач.

От прокуратурата обясниха, че

за шест години те не са предоставили нито един документ, в който да има вярна информация, а някои документи дори не са подписани от Анна Димитрова.

По думите на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова всички данни, които са събрани по време на разследването сочат, че за построяването на имота са използвани средства от европроекти, никога не е бил използван, като къща за гости и сградата се е използвала единствено за задоволяване нуждите на Манолев и семейството му.

Арнаудова заяви още, че

от Общината в Сандански не им съдействат по разследването.

От Държавен фонд "Земеделие" са изискани и получени всички заявления за плащанията, направени от ЕТ "Агротрейд - Ана Димитрова" и финансирани с европари.

Досега

това е първото повдигнато обвинение срещу лице на високопоставена длъжност, което е част от скандала с евтини апартаменти "Апартаментгейт".

Припомняме, че Александър Манолев подаде оставката си, след като срещу него започна прокурорска проверка на основание медийни публикации, че е построил къща за гости с евросредства, но сградата се използва за негова лична вила с минерален басейн. 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...