Предизборно беззаконие: Каракачанов нарежда на общината да събаря къщи - 24novini.bg

Предизборно беззаконие: Каракачанов нарежда на общината да събаря къщи

Вицепремиерът Каракачанов от ВМРО наредил да се проверят и съборят незаконни постройки в "Орландовци". С какво право? Вицепремиерът Каракачанов от ВМРО наредил да се проверят и съборят незаконни постройки в "Орландовци". С какво право? Архив
Мария Йорданова 24.04.2019 | 14:27
(0 гласа)

"Лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов е издал указания за проверка, установяване и премахване на незаконни постройки в столичния квартал Орландовци", съобщават от пресцентъра на ВМРО. Съобщението може да се третира единствено като грубо погазване на върховенството на правото и сливането на партията с държавата.

Разбира се, партията ВМРО няма никакви законови правомощия да разпорежда на органи на местната власт каквото и да било,

камо ли събаряне на постройки. Още па-малко е в правомощията на министъра на отбраната, какъвто е Каракачанов, за чиито имоти има редица публикации за незаконност, да раздава заповеди в Столичната община.

Безогледния предизборен ПР и истеричното погазване на законите от партийни апартчици 33 дни преди изборите следва да се задържа в границите на законността от прокуратурата и другите институции. А в Общината - от съветниците, избрани да спазват, а не да нарушават закона.

Със същия успех партията ДПС може да разпореди проверка и събаряне на недекларирарни тераси в блока на вицепремиера Каракачанов.

А партия ГЕРБ - да разпореди събаряне на къщи за гости на семейството на Елена Йончева

и на подалия оставка Александър Манолев.

Партията БСП пък може да разпореди събаряне на асансьора на Цветан Цветанов в огромния му апратамент в кв. "Изток" и изземване на имотите на подалата оставка Цецка Цачева и на Вежди Рашидов като депутат в полза на държавата.

С оглед на политическия абсурд и беззаконие в страната всички тези заповеди не са лишени от реалистичност,

както се вижда от заповедта на Каракачанов, огласена усърдно от ВМРО.

"Столична община ще провери улиците „Дан Колов“, „Лавандула“ и ул. „Сините камъни“, казват от пресцентъра на партията ВМРО, без да имат каквито и да е законни права да нареждат проверки на Столичната община, чиито кмет и съветници са пряко избрани от хората.

"Каракачанов е сезиран за проблема от жителите на кв. „Орландовци“.

Те са предоставили подписка от 517 души, които заявяват, че в на посочените улици „кварталът се превръща в гето“", гласи още партийното съобщение.

Подписката е изпратена от вицепремиера до кмета на Столична община Йорданка Фандъкова

с настояване за незабавна проверка с цел установяване броя и вида на незаконните постройки, както и да започне премахването им.

Следствие на подписката „Общински строителен контрол“ образува проверка и възлага започването на процедурата по установяване и премахване на незаконните къщи във формиралото се гето.

"Хората в „Орландовци“ се оплакват от зачестили престъпления – посегателства над личността, кражби, грабежи, разпространение на наркотици", пише в съобщението.

Кои хора в "Орландовци" и членове ли са те на ВМРО, и защо се оплакват за наркотици на МВРО, а не на МВР, следва да питат органите на реда.

Каракачанов е поискал и заместник-председателят на комисията по обществен ред и сигурност в Столичния общински съвет Карлос Контрера (член на партията му) да направи проверка по казуса. В резултат той е установил, че

през годините са получавани множество оплаквания и проблеми в района на трите улици.

Но ВМРО решава да ги забележи точно 33 дни преди изборите, излиза. Като Контрера и Каракачанов са във властта общо 25 години.

В резултат на проверката Контрера изпратил писмо до СДВР да се увеличат патрулите и да се противодейства на разпространението на наркотици, се казва още в съобщението.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук
Чуй новините

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...