Пеевски: Сега депутат, от май - евродепутат. Втори е в листата - 24novini.bg

Пеевски: Сега депутат, от май - евродепутат. Втори е в листата

Делян Певески - сега депутат, от юни - евродепутат Делян Певески - сега депутат, от юни - евродепутат
19.04.2019 | 16:00
(0 гласа)

Делян Пеевски става евродепутат - втори в листата на ДПС е, според решението на снощното си заседание на Централното оперативно бюро на Движението.

Листата води председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, втори е Пеевски, трети - Илхан Кючюк, а четвърта е Искра Михайлова.

Четиримата са получили най-много номинации сред структурите в страната, пише Епицентър.

Мустафа Карадайъ ще е водач, но няма да става евродепутат. Той ще отстъпи спечеления мандат на следващия и така изброените, без него, ще заминат за Брюксел още през юни.

Социологическите проучвания дават спад за ДПС - от сегашните 4 мандата, да успеят да постигнат три или дори два. При всички случаи обаче Делян Пеевски е един от сигурните нови евродепутати на България.

На 5-та позиция е Атидже Али – Вели, която е заместник изпълнителен директор в Държавен фонд „Земеделие“, с ресор Програмата за развитие на селските райони, пише 24Rodopi.

На 6-та позиция в в списъка е родената в Мадан Севим Мусак, която работи в екипа на Групата на АЛДЕ в ЕП.

Седми е Станислав Анастасов, който през 2014 година бе избран за министър на околната среда и водите, след като Искра Михайлова стана евродепутат.

Осми е Сюлейман Сюлейман от Добрич. Следват Антоанета Асенова от Младежко ДПС и Гюлфие Арнаудова от село Абланица, община Хаджидимово.

Местата от 11-то до 17-то заемат: Петър Чобанов (Ямбол), Сузан Мехмедова(Бургас), Синан Пехливанов (Велико Търново), Танер Кабилов (София), Синай Якуб (Хасково), Ертен Анисова (Варна), Цветан Енчев (София). Изненада в листата е отсъствието на Филиз Хюсменова. Тя обаче сама си е направила отвод и е отказала да бъде номинирана. Хюсменова остава да работи за ДПС в България.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...