Борисов: Сърцераздирателно е да гледаш как лъжат хората - 24novini.bg

Борисов: Сърцераздирателно е да гледаш как лъжат хората

Борисов заяви, че е сърцераздиратлено да се гледа как "ало"-измамниците подвеждат възрастните хора Борисов заяви, че е сърцераздиратлено да се гледа как "ало"-измамниците подвеждат възрастните хора ПИК ТВ
19.04.2019 | 11:28
(0 гласа)

"Сърцераздирателно е да гледаш как лъжат хората и им вземат парите тези "ало"-измамници, въпреки че от години показваме и повтаряме, че полицаите не събират пари и хората да не се лъжат. То знаете, възрастни хора... дават пари..." Така премиерът Бойко Борисов коментира акцията със заловените "ало"-измамници у нас и в Румъния в предходните 2 дни.

 

На следващия ден не е имало нито едно телефонно обаждане на "ало"-измамници на територията на цялата страна,

след тази акция, стана ясно още от съвещанието на МВР.

Иван Гешев съобщи, че около 10 млн. лв. годишно отмъкват измамниците от доверчивите си жертви.

На него присъстваха премиерът Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров, министърът на вътрешните работи Младен Маренов и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Премиерът съобщи за заловени "общо 730 км. хероин от септемвир, а сега - още 300 кг хероин.

Хванати са още тонова марихуана, кокаин и синтетична дрога", по думите му.

"Имаше писания и едни папки от кабинета Герджиков кого да уволняваме, че били съдействали на престъпните канали. Няма по-добър резултата от работата на службите и резултатите като тези днес, против такива писания", каза Борисов.

Премиерът Борисов поздрави директорите и екипите на МВР - Смолян, МВР - Ловеч и СДВР за разкритите убийства от последните дни.

В Ловеч - за разкриването на убийството на жестоко пребита, изнасилена и разчленена жена, от 2016 г.. СДВР похвали за разкриването на убийството в София на майка, убита от сина й наркоман преди два дни. А за МВР в Смолян - за разкриването на убийството на рецидивист, пуснат от затвора, убит от друг, с когото са били съкилийници. Убийството е станало за пари и разчистване на стари сметки и е от преди 15 дни.

"Продължаваме на пълни обороти, криминалната полиция свърши много добра работа",

каза още Борисов и тръгна от заседанието на МВР.

Борисов не коментира случая със задържания служител на Специализирания отряд за борба с тероризма, който вчера е бил арестуван, когато е поискал откуп от жена, чиито "Мерцедес" е бил откраднат. Първоначално МВР отказваше да даде информация, но след кратка почивка, по време на съвещанието им днес, главният секретар Ивайло Иванов оповести подробности по случая.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...