Нинова: Щях да подам оставка при загуба на изборите, сега - не - 24novini.bg

Нинова: Щях да подам оставка при загуба на изборите, сега - не

Корнелия Нинова щяла да подаде оставка при загуба на евровота, но сега вече - не, след снощното решение на пленума на БСП за друга листа Корнелия Нинова щяла да подаде оставка при загуба на евровота, но сега вече - не, след снощното решение на пленума на БСП за друга листа
15.04.2019 | 12:29
(0 гласа)

Националният съвет взе своето решение. Ние можем да победим на тези избори и съм сигурна, че ще го направим. Предложих пред вас листа от името на Изпълнителното бюро. Националният съвет реши друго. Няколко пъти, на последните заседания на Националния съвет, другари очакват от мен да кажа, че поемам отговорността за тази листа и за тези избори." Това каза председателят на социалистите Корнелия Нинова след избора на листата на БСП снощи късно.

 

 

"Щях да я нося с оставка, ако загубим. Това важеше до днес, до решението на Националният съвет... Оттук нататък - за резултатите от изборите носи отговорност Националният съвет.

Пожелавам ви успех и съм сигурна в победата“, каза още Нинова.

След 12 часа братоубийствени битки на пленума на БСП вчера, който беше незапомнен с напрежението и задкулисните игри в БСП, почти в полунощ снощи социалистите оповестиха своята листа за европейските избори.

"Надявам се, че с това опровергаваме чужди и наши твърдения, че сме диктаторска и еднолична, вождистка партия", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Първоначално в листата не фигурираше името на лидера на ПЕС Сергей Станишев.

По-късно той бе включен в листата, а НС посочи 26 имена, които минаха през балотажи.

Националният съвет в крайна сметка гласува със 110 гласа „за“, 0 – „против“ и 1 – „въздържал се“. Бяха направени два самоотвода – на Антон Кутев и на Янаки Стоилов.

Влизането на Станишев в листата бе тежък удар за репутацията на Нинова като лидер.

Другата изненада бе позицията в листатата на избираемо четвърто място на Иво Христов - шефът на кабинета на президента Румен Радев.

Подобна груба стратегическа грешка на президента Радев тепърва ще се отразява на имиджа му и доверието на хората в него като обединител на нацията, смятат едни анализатори, а други отдават това на междуособици вътре в президентството с цел Христов да бъде елегантно отстранен от тила на Румен Радев и възнаграден с пост в Брюксел.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...