Станишев призова Иво Христов да прояви повече ангажираност към БСП - 24novini.bg

Станишев призова Иво Христов да прояви повече ангажираност към БСП

Сергей Станишев стана пети в евролистата на БСП Сергей Станишев стана пети в евролистата на БСП
15.04.2019 | 09:30
(0 гласа)

Бившият лидер на БСП Сергей Станишев обясни пред Нова телевизия днес, че ако не беше станал част от евролистата на БСП, щеше да бъде затруднена работата му в ПЕС.

 

 

За Елена Йончева, Станишев заяви, че й е благодарен за подкрепата. Имам какво да дам, Елена има какво да даде”, коментира той. По думите му

Резултатите от пленума не са бламиране на лидера. Когато нещо се прави на инат, се получава отпор,

каза Станишев. "Националният съвет са хора, зрели с политическа отговорност, можехме да си спестим това, което си причинихме.

Никога не е имало такова напрежение в БСП при подредба на листи за Европейския парламент”,

коментира той. 

След 10-часови дебати в неделя евролистата на БСП беше сериозно променена. На практика пленумът на БСП бламира Нинова и Станишев също намери място в нея  - пето.

„За мен е важно, че партията ясно заяви своята европейска социалистическа привързаност към нашето семейство и иска с общи усилия да променим Европа”,

заяви Станишев.

За лидера на БСП Корнелия Нинова, която заяви, че след пренареждането на листата отговорността вече е на Изпълнителното бюро, Станишев коментира:

„Сигурен съм, че е казано под въздействията на емоции. Имаше много емоции вчера”, заяви Станишев. „Не съм първи, не съм втори – пети съм. Дали ще бъда в европарламента ще решат хората. Това не е най-важното. Важното е, че Националният съвет влезе в ролята на коректив на ръководството”.

Президентът на ПЕС призова шефът на кабинета на президента Румен Радев Иво Христов, който влезе на 4-о място в червената евролиста, да покаже повече ангажираност към БСП

като партия, за да го приемат хората като част от нея.

„До изборите ще замразим отношенията със социалдемократите, докато не дадат ясни гаранции, че върховенството на закона се спазва и не се правят политически експерименти”, обеща Станишев.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...