Цар Борис(ов) Трети и новият "Златен век" - 24novini.bg

Цар Борис(ов) Трети и новият "Златен век"

Бойко Борисов е тачен от народа и депутатите като истински цар Бойко Борисов е тачен от народа и депутатите като истински цар
13.04.2019 | 17:10
(1 глас)

Борисов не е първият в историята ни владетел, обезглавявал боили (Княз Борис е обезглавил 52 боилски рода, които саботирали християнството).

И не е първият, в чието управление има "Златен век" (всеки шестокласник знае за цар Симеон и неговия "Златен век" с "разцвета на българска духовност и култура".)

Също не е и първият суверен, който спасява хора (цар Борис Трети е спасявал евреи). Е, Борисов спасява редници като напр. "редник Киро",

Снимка: Не спасяваме "редник Киро", закле се премиерът. Но поръчков закон имаше и от ГЕРБ го гласуваха, както стана с небостъргача "Златен век"

както той самият нарече стопанина на Нова телевизия, но и това е ортодоксално спасение.

Снимка: Спасяването на "редник Гергов" пък струваше 43 млн. лева от държавната хазна - за дупката във Варна

Няма и да е първият цар, който ще бъде изоставен от народа (през седмицата Иван Костов се ожали, че народът го е изоставил).

Но със сигурност е първият, който в началото е пазел цар, а после сам е станал цар.

Човек става цар в два случая - или по кръв, или защото другите му играят, че е цар.

***

Борисов със сигурност не може да задмине княз Борис с обезглавяването на "боили".

Когато се върна на власт с третия си кабинет, след Реформаторите, беше 4 май 2017 г. Третото правителство на Борисов дойде с 20 министъра. От тях две години по-късно вече ги няма седем - Симеонов, Радев, Нанков, Цачева, Николай Петров, Павлова, Московски. Всички, без трудоустроената като министър без край, а сега - министър по Китай, Лиляна Павлова, си отидоха заради корупция, скандали и конфликт на интереси. Во главе с баш боила на Борисов - Цветан Цветанов.

Снимка: След Своге тримата министри изчакаха, не бързаха с оставките

 

При втория си кабинет - с РБ - Борисов смени само четирима от боилите за времето от ноември 2017 до януари 2017 г. За корупция - нито един от тях.

А при първия кабинет - цели 10 пъти Борисов прави промени за времето от юли 2009 до март 2013 г. Повечето от първия кабинет си отидоха заради скандали и некомпетентност, а Фандъкова и Плевнелиев - защото Борисов нямаше подготвени ни кмет, ни президент .

Някъде тук трябва да добавим, че оставките в кабинета и ведомствата бяха 25 за 2018 г. - цената, на която цар Борисов Трети се задържа на власт.

***

Колкото и да се опитва, Борисов няма да задмине и цар Борис Трети. Не защото няма евреи за спасяване.

Просто при Борисов Трети спасяването е на редници: нарича ги "редник Киро", редник Делян, редник Гергов, редник "Цецоу" и други.

Не може да докара и повече видими резултати дори от не съвсем царе като Стефан Стамболов.

Все пак по времето на Народнолибералната партия на Стамболов в България се появяват пътища, ЖП-линии, банки, университет, академия, институции и 80 нови фабрики. А по времето на Борисов Трети инвеститорите си отиват от България, а институциите са оплетени в корупция.

Видимите резултати при Борисов Трети са и обръчите от фирми. Дори да изброим само трите фирми, ремонтиращи "Графа", пътя до Своге и злополучните столични градинки и център, и едната, строяща небостъргача и евтините апартаменти на Цветанов и Цецка Цачева, пак Борисов не може да вземе преднина пред строителите на съвременна България.

Снимка: Фирмата Джи Пи груп пет пъти не спази срока за пускане на "Графа", прокуратурата подвигна обвинение на собствениците, а кметът на Борисов ще им плати 20 млн. лв.

 

Макар и да опитва като цар Борис Трети да пази неутралитет между Великите сили, Борисов няма да успее да запази неутралитет с най-великата от силите - доверието на народа.

Но си прилича с цар Борис Трети по едно: по идващия след тях комунистически режим - светлото бъдеще, новият "Златен век".

Цар Борис Трети умира от отрова - дали от Изток или от Запад, но неутралитетът му струваше живота. А на България й докара първо регентство, после - комунизъм.

 

Снимка: В Златния век на Борисов поданиците му плащат тази заплата, за да им бъде той... цар

Неутралитетът, който Борисов пази между корпоративните интереси на шепа много богати хора, е отровата на Борисов. И именно тази отрова - на корупцията - ще обърне историята на "царя" съвременник.

***

И след Борисов Трети вървим към регентство и социализъм.

При който не точно БКП, но все пак Корнелия Нинова ще сложи регентския съвет.

А после ще тръгнем по познатия исторически път - тя ще спасява "евреите", тя ще строи видимите резултати в квадратни метри по 100 евро квадрата, тя ще обезглавява боилите, тя ще върти обръчите от фирми между пръстите си и тя ще води покръстването.

Снимка: Златният век на Борисов ще донесе на народа златен век с Нинова

Така пак ще стигнем до "Златен век" - не резултат на корупцията на ГЕРБ, а резултат на корупцията на БСП. Която, опасно, но разбираемо, за някои вече изглежда по-приемлива от циничите кражби в мандата на Борисов Трети.

Този мандат включва "Златен век", при който един строи небостъргач в държавата на Борисов Трети, а държавата (ГЕРБ) и общината (ГЕРБ) спорят кой е по-корупмиран от депутатите (ГЕРБ), гласували закон по поръчка на строителя на този "Златен век".

Снимка: В разцвета на Златния век на цар Борисов Трети поданиците са доволни и го показват по площадите

Именно този "Златен век" на новия цар Борисов Трети ще бъде запазеният знак на третия кабинет на Борисов. Монолитният видим резултат - 34 етажа корупция.

Снимка: Небостъргачът "Златен век" е огледало за държавата на Борисов - община и МРРБ (и двете на ГЕРБ) спорят кой е по-корупмиран, а депутатите на ГЕРБ гласуват поръчков закон

 

На чиято фасада не псалми на глаголица, а ликът на Бойко Борисов трябва да бъде издълбан. От признателните съвременници на новия "Златен век".

Този "златен век" при Борисов включва колективни преживявания, но и колективно несъзнавано като

КумГейт, СуджукГейт, КТБ, ДжиПиГейт, СвогеГейт, КПКОНПИгейт, ОлимпикГейт, ИванчеваГейт, КФНГейт, АпартаментГейт, избягали затворници, над 70 протеста и 25 оставки за 2018 г.

Снимка: "Апартаментгейт" разби доверието на хората в Борисов и го превърна в сарказъм към Цветанов и ГЕРБ

 

И какво от това? Какво последва?

Вероятно това, че Борисов ще плати този "Златен век" с доверието на хората. Не защото

социолозите дават пълно изравняване на силите на ГЕРБ и БСП още на предстоящите избори на 26 май.

 

А защото по време на трите му кабинета - от юли 2009 г. до сега, 2019 година, България напуснаха 2,3 млн. души. Данните са официални - на Министерството на външните работи. То посочи 28 държави, в които българите избягаха от "модела на царя Борисов".

В разцвет сме.

След цар Борисов Трети идва (на кон) кандидат-царицата.

Снимка: ГЕРБ с корупцията си ще докара на (черен) кон БСП и Корнелия Нинова

За нея "народният съд е неизбежно зло", а "демокрацията - вредна".

Какво да правим?

Каквото правят актьорите, когато пиесата с царя стане срамна - спират да му играят цар. И внимават много с кандидат-царицата.

Снимка: Творчеството на народа най-добре показва за кого е златен "Златният век"

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...