Борисов за Цветанов: Бог и аз можем да го накажем - 24novini.bg

Борисов за Цветанов: Бог и аз можем да го накажем

Борисов заяви, че бог итой могат да накажат Цветанов, но не спомена институции да могат Борисов заяви, че бог итой могат да накажат Цветанов, но не спомена институции да могат
09.04.2019 | 10:23
(0 гласа)

"Първо бог може да го накаже, хората могат и аз мога. И го направих, наказах го", каза премиерът Борисов за заместника си в ГЕРБ Цветан Цветанов по повод скандалното изказване на втория в ГЕРБ, че "нямай кой да го накаже". Борисов коментира това след КСНС вчера, когато два часа по-късно направи 20-минутно изявление.

 "Аз спрях Цачева да се върне в парламента. Ще накажа ако трябва и другия министър, чиито имотни сделки се поверяват от прокуратурата", каза той за Николина Ангелкова,

която също се е сдобила с имот, купен от баща й, по нейните думи, но в декларациите й пред данъчните има несъответствия, които тя отдаде на "грешки на сътрудниците й".

 

Борисов разкритикува изявлението на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов,

че няма кой да го накаже за апартамента,

с думите: "Така действаме по стандартите на ГЕРБ, вземаме мерки, преди да са се произнесли компетентните органи, а не като другите, които в такива моменти казват, че ще изчакат да се произнесат компетентните органи", каза Борисов.

Никъде в изявлението той не спомена Цветанов, освен от него, хората и бог, да може да бъде наказан и от някоя от над 600-те администрации в държвата, чиито премиер е Борисов.

Борисов поиска също да се публикува стенограмата от Консултативния съвет по национална сигурност, "за да се види кой говори истината".

По време на своето звънредно изявление късно снощи, направено в Министерски съвет, той заяви, че президентът Румен Радев е направил "подарък на Корнелия Нинова с днешния КСНС".

Поводът да реши да говори публично, както той самият обясни е: "Чух преразкази, които не ми харесаха. И реших и аз да преразкажа".

"Къде всъщност е заровено кучето?!, попита Борисов снощи и сам си отговори:

"искат нов закон и президентът да назначава шефа на антикорупционната комисия. Като ги гледах Нинова и Иво Христов как се споглеждат и всичко ми стана ясно!",

каза още Борисов за секретаря на президента.

Според него предложената днес от Румен Радев декларация на КСНС е предизборен подарък за Корнелия Нинова, "вероятно написана от Иво Христов - началника на кабинета на президента".

Борисов сподели също, че е подкрепил предложение на президента да се създаде анкетна комисия в НС за апартаментите по подобие на тази за сделката за грипените.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...