Борисов: Лъжат за КСНС! Да публикуват стенограмата! - 24novini.bg

Борисов: Лъжат за КСНС! Да публикуват стенограмата!

Борисов иска да се публикува стенограмата от КСНС Борисов иска да се публикува стенограмата от КСНС
08.04.2019 | 20:34
(1 глас)

Да се публикува стенограмата от днешния Консултативен съвет по национална сигурност, за да се види кой говори истината, поиска премиерът Бойко Борисов в извънредно изявление тази вечер, направено в Министерски съвет. Той говори 20 минути и заяви, че Радев е направил подарък на Корнелия Нинова с днешния КСНС.

 

 

Поводът да реши да говори публично, както той самият обясни е: "Чух преразкази, които не ми харесаха. И реших и аз да преразкажа".

"Къде всъщност е заровено кучето?!, попита Борисов и обясни: "искат нов закон и президентът да назначава шефа на антикорупционната комисия. Като ги гледах Нинова и Иво Христов как се споглеждат и всичко ми стана ясно!"

"Това си говорихме на този съвет и то, съвсем добронамерено", беше версията на премиера.

"Тръгнах си в прекрасно настроение, но явно, след това някой влиза при Радев и му говори разни работи", допълни той.

Според него предложената днес от Румен Радев декларация на КСНС е предизборен подарък за Корнелия Нинова, "вероятно написана от Иво Христов - началника на кабинета на президента".

Той опроверга думите на Нинова от изявлението й пред журналисти след съвета днес, че арогантно я е препратил да пита румънците за кандидатката за главен прокурор Лаура Кьовеши.

"Най-възпитано й обясних, че в Румъния управляват социалисти, приятелска партия и щом е така, нека попита тяхната премиерка Виорика Дънчила какво ми е разказвала за Кьовеши. Аз не смятам, че ако френският кандидат стане европейски главен прокурор, в Европа ще почне да се вихри корупция", отбеляза премиерът.

"Още с влизането си на КСНС/, Нинова обвини, че се крадат по 10 милиарда на година. Елементарната аритметика, не алгебра, а елементарната аритметика показва, че капиталовите разходи за миналата година са 3 милиарда, за тази 5 милиарда, как да се откраднат 10?!", заяви още Борисов.

Той разказа още, че по време на днешното заседание е било отхвърлено например искането на Волен Сидеров и Марешки да се обсъди и корупцията при приватизацията през 90-те години на миналия век.

"Беше вулгарно и изказването на президента, че по медиите публично се правят тези разкрития.

Ами тогава да се откажат от клишето си, че нямаме свободни медии, заяви Борисов. 20 дни по медиите е само Апартаментгейт и аз им благодаря за това", допълни премиерът.

Борисов сподели също, че е подкрепил предложение на президента да се създаде анкетна комисия в НС за апартаментите по подобие на тази за сделката за грипените.

Борисов разкритикува изявление на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, че няма кой да го накаже за апартамента.

"Първо бог може да го накаже, хората могат и аз мога. И го направих, наказах го. Аз спрях Цачева да се върне в парламента. Ще накажа ако трябва и другия министър, чиито имотни сделки се поверяват от прокуратурата.

Така действаме по стандартите на ГЕРБ, вземаме мерки, преди да са се произнесли компетентните органи, а не като другите, които в такива моменти казват, че ще изчакат да се произнесат компетентните органи", каза Борисов.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...