Генерали на нож: Борисов върна на Радев, че КСНС е "подарък за Нинова" - 24novini.bg

Генерали на нож: Борисов върна на Радев, че КСНС е "подарък за Нинова"

Бойко Борисов направи 20-минутно изявление, че КСНС е бил подарък за Корнелия Нинова от президента Радев Бойко Борисов направи 20-минутно изявление, че КСНС е бил подарък за Корнелия Нинова от президента Радев Архив
08.04.2019 | 19:23
(2 гласа)

Премиерът Бойко Борисов направи извънредно изявление след Консултативния съвет по национална сигурност при президента, в което подчерта, че Консултативният съвет по национална сигурност (КСНС) при президента Румен Радев е бил "предизборен подарък за лидера на БСП Корнелия Нинова".

 

В извънредно изявление в Министерския съвет в 18,30 ч. Борисов каза, че

 

държавният глава иска да назначава бъдещия шеф на антикорупционната комисия, след като бъде променен законът.

Такава поправка предлага и БСП с мотива, че така властите взаимно ще се контролират.

В същия час - 18.30 ч., ГЕРБ беше обявила пресконференция, която отмени, след като премиерът Бойко Борисов обяви, че ще направи извънредно изявление в Министерския съвет.

Изявлението му продължи 20 минути.

Борисов беше много остър срещу президента Румен Радев за КСНС и сближаването на позициите му с Корнелия Нинова за Антикорупционния закон.

Според 24новини.бг, ако Румен Радев беше поканил на КСНС и разследващите журналисти от "Биволъ" и "Свободна Европа", и НПО, разкрили корупцията, като Антикорупционния фонд, и омбудсмана Мая Манолова, която заяви, че би отишла, и политиците, създали първия вариант на антикорпуционния закон по времето на Кунева (спрямо които ГЕРБ приложи същото, каквото приложи днес върху Радев), КСНС и Борисов нямаше да се държат така.

Изброените организации му написха открити писма дни преди КСНС.

Срез тях бе и партията "Движение България на гражданите". Тез ипоследните знаят чудесно как бие ГЕРБ, като остане дума за антикорупция. И Радев, ако е умен, следваше да открадне, буквално, опита им.

Тези всички организации и хора предложиха на Румен Радев работещи решения и

предпазен клапан да не стане КСНС партийна платформа на БСП, както се получи на практика - клапанът е осветяване и публичност. Така че ГЕРБ да не може да го бламира, а БСП - хищно да го лапне.

Но Радев не даде знак да е чул гласа нито на медиите, нито на НПО-сектора, нито на политическите сили с опит в травмите от ГЕРБ.

Това беше проява на политическа арогантност от страна на президента, която

днес направи цената, платима от Радев, твърде висока за репутацията му на ефективен държавен глава.

Ако изброените, но и други, например НПО, работещи в изследавне на корупцията, бяха поканени за слушатели днес на КСНС, сега  Радев нямаше да бъде обвинен от партиите от парламента, че е ПР-консултант на Корнелия Нинова. Нито от премиера - че прави подаръци на Нинова и компания. Защото той нямаше да посмее да прави подаръци.

Радев подцени опонента си. И така му даде точка преднина на собствения си терен.

Груба грешка! От неопитност или високо самочувствие. Но грешка.

Резултатът: На КСНС Борисов вдигна над корупцията изтребителя на бившия генерал от ВВС.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...