Нинова: На КСНС бранеха статутковто със зъби и нокти (видео) - 24novini.bg

Нинова: На КСНС бранеха статутковто със зъби и нокти (видео)

Корнелия Нинова заяви, че КСНС отхвърли ограничаването на правомощията на главния прокурор 24новини.бг/ Севда Йорданова
08.04.2019 | 17:00
(0 гласа)

"Искам да съобщя, че на КСНС се бореше статуквот осъс зъби и нокти и се твърдеше ,че нямало корпуция. Имало воля за борба с нея и с подадените оставки се била проела отговорността". Така изрази недоволството си от позициите, изразени на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Бяха отхвърлени от премиера Борисов и управляващите направените от президента Радев и мен предложения за обща декларация.

Не се прие да има поправки или нов антикорупционен закон, не се прие да има съдебен контрол върху актовете на прокуратурата", каза още тя.

„По отношение на второто ми предложение – за процедура за избор на двама европейски прокурори, които ще работят на територията на България, г-н премиерът ме препрати арогантно към Румъния да питам как върви борбата с корупцията там”, заяви още Нинова.

„По отношение на предложението за промяна на правомощията на прокуратурата, ми беше отговорно, че по този начин ще бъдат затормозени съдиите”,

заяви лидерът на БСП.

„Предложеният от президента документ беше отхвърлен от всички, освен мен. Не се стигна до обща декларация”, заяви Нинова.

На влизане в КСНС Нинова обяви, че има три предложения, но очевидно и трите са били отхвърлени от КСНС.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...