Борисов: Десните ще рушат съюза ни със СДС, лошо ни удариха - 24novini.bg

Борисов: Десните ще рушат съюза ни със СДС, лошо ни удариха

Борисов: Десните ще рушат съюза ни със СДС, лошо ни удариха, каза Борисов Борисов: Десните ще рушат съюза ни със СДС, лошо ни удариха, каза Борисов Кадър: Канал 3
31.03.2019 | 13:56
(1 глас)

Двама български евродепутати замалко отрязаха главата на българските транспортни работници и наказанието за това беше просто да се сложи друг водач на евролистата. Това каза за листата на "Демократична Българи", оглавена от вчера от Радан Кънев, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при представянето на листата на ГЕРБ и СДС днес. Той визираше отсъствието на Светослав Малинов, евродепутат от ДПС и евродепутата Николай Бареков от гласуването на пакета "Мобилност" в ЕП преди дни и наказанието последвало за Малинов - да не бъде водач на листата на десните.

 

Лошо ни удариха обаче и от това зависи дали сме си сложили голяма обица на ухото, посочи лидерът на ГЕРБ за скандала с апартаментите на Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и заместник-министрите.

За Левите няма да говоря, защото не са ми интересни, посочи той при представянето на листата на ГЕРБ и СДС за евродепутати. За хората от БСП апартаментите и ниските цени не са проблем - те са свикнали да живеят в резиденции и държавни жилища и никой не им ги взе, макар че те някога национализираха имотите на хората, припомни той, като опитваше да омаловажи скандала с апартаментите на Цветан Цветанов от 20 март, коствал му депутатския мандат в 44-то Народно събрание.

Като им гледам листата, освен Станишев, БСП нямат компетентност да работят по европейските теми,

посочи той за кандидатите на Левицата. Затова ще се търсят и други теми да спорове, прогнозира той каква ще е кампанията до 26 май.

Забранявам ви да се включвате в говоренето на омразата,

каза лидерът на ГЕРБ на членовете на партията.

Листата ни е най-добра - с успели, можещи и красиви хора. За Мария Габриел и Ева Майдел Борисов каза, че очаква удари и от тази посока - за фамилиите им, тъй като те са чуждестранни снахи. Но българите са казали, че откъдето е жената, оттам е и родата, каза Борисов.

"Не искам да сте кучки или както там е модерно да се казва",

а да работите, каза Борисов към тях и другите от листата.

"Искам България да бъде приета в Шенген и в Еврозоната, искам да помогна на нашите приятели от Северна Македония да влязат в ЕС, каза представителят на СДС в евролистата Александър Йорданов. Нашият европейски народ заслужава да има европейски доходи и европейско самочувствие; трябва да бъдем държава за пример в нашия регион", посочи Йорданов, който е на 6-то избираемо място в лстата.

"Задно сме, единни сме и можем да победим - за доброто на България и за доброто на Европа. Ние сме пред битка за Европа - не виждам нищо по-логично най-старата дясна партия член на ЕНП и най-голямата партия член на ЕНП да се явят заедно, каза лидерът на СДС Румен Христов.

Той постави като цел 8 евродепутата на ГЕРБ и СДС заедно, но Борисов и Цветанов не се ангажираха с брой мандати.

 

За мен успех на тези избори ще бъдат 8 евродепутата

и смятам, че това е реално, както и ако Манфред Вебер стане председател на Еврокомисията, защото България е получавала подсрепа през годините именно от ЕНП, бяха думите на Румен Христов.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...