НС удължи комисията, разследваща подкупите. Гласуват преференциите - 24novini.bg

НС удължи комисията, разследваща подкупите. Гласуват преференциите

Депутати приеха удължаване живота на комисията, която проверява подкупите, давани за българско гражданство Депутати приеха удължаване живота на комисията, която проверява подкупите, давани за българско гражданство
Мария Йорданова 27.03.2019 | 11:00
(0 гласа)

Депутатите приеха набързо три закона - за удължаване срока на действие на Временна анкетна комисия, която проучва подкупите за издаване на българско гражданство на чужденци, за участието на съдии и прокурори в управлението на европейски проекти и за банковата несъстоятелност. За 40 минути и без дебати народните представители приеха промените и започнаха гласуването на Изборния кодекс. 

Народното събрание удължи на първо гласуване с три месеца работата на Временната анкетна комисия която проучва обстоятелствата, данните и фактите

относно подкупи за получаване на българско гражданство от чужденци.

От Комисията аргументират искането за по-дълъг срок с необходимостта от повече време за проучване на голямото количество информация по случая, както и необходимост от време за изслушване на компетентни органи и институции.

С приетите промени в Закона за банковата несъстоятелност, които бяха приети на първо четене се въвежда нов клас кредитори, които да притежават непривилегирован необезпечен първостепенен дълг, който да има по-висок ред от притежателите на инструменти на собствения капитал и подчинен дълг и по-нисък ред  от притежателите на други инструменти.

Целта на направените предложения е да се гарантира правна сигурност за банките и инвестиционните посредници и за инвеститорите.

Народните представители приеха окончателно и внесените от ГЕРБ допълнения в Закона за управление на средствата от европейски и инвестиционни фондове.

С промените съдии, прокурори, следователи и съдебни служители в органите на съдебната власт могат да участват в управлението, техническото и/или финансовото изпълнение, включително и да извършват разходи по проектите за актуализиране на мерките за реформа на съдебната система с бенифициент или партньор Висшия съдебен съвет.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...