Протестът пред парламента издига свой евродепутат (видео) - 24novini.bg

Протестът пред парламента издига свой евродепутат (видео)

Речта на Венислава Атанасова, издигната от днес за веродепутат, е след 4:47 минута на това видео 24новини.бг
24.03.2019 | 15:30
(1 глас)

Току-що страницата на Мегапротеста на 16 март ("Против геноцида на Борисов и всички досега управлявали мафии") обяви, че ще издигнат Венислава Атанасова за свой кандидат за евродепутат на предстоящите на 26 май евроизбори. Венислава Атанасова беше младата жена, която произнесе реч (ВИДЕО) на бул. "Витоша" по мегафон по време на втория ден от тридневните протести от 16 до 18 март.

 

Снимка: Преди минута на страницата на протеста бе публикувана информацията, че Венислава Атанасова е техният независим кандидат за евродепутат

Протестите бяха пред парламента, президентството и кабинета на премиера Бойко Борисов в центъра на столицата.

В речта си на бул. "Витошка" младате жена разказа личните си мотиви като майка да участва в протеста.

Припомняме, че във втория ден на протеста - на 17 март, когато шествиет омина по бул. "Витоша" Венислава Атанасова по мегафона произнесе реч.

Тя разказа личната си история като майка, дошла на протеста.

"Дъщеря ми  поиска да отидем на разходка, като вас, но аз й казах, че не може, защото отивам да протеста. Тук съм, защото искам детето ми да живее в България. Майка България не се продава", каза Венислава Атанасова тогава.

"Излизам да протестирам за теб, дъще. За сина ми, за мама и тате, за всички вас", каза още младата жена.

"Излезте всички да покажем, че има суверен в тази държава, излезте, за да поискаме мажоритарни изобри и смяна на системата!", бяха думите й.

На 16 март, събота, протестът започна пред Народното събрание.

"България е Бойковландия от 10 години. Бойко плаща на всички, плаща и на полицията, и на всички. Всички работят за него. Бойко плаща в тази държава... Той плаща с държавни пари. Това е от 10 години и сме вече Бойковландия...". С тези думи започна протестът.

След това, пред Министерския съвет призоваха за оставка на министър-председателя Бойко Борисов, когото нарекоха "глава на мафиотското управление".

Пред Министерски съвет се стигна до сблъсък с полицията, а

полицаите обгазиха и самите себе си в опита си да разпръснат протестиращите със сълзотворен газ.

Репортерите на 24новини.бг отразиха протестите в трите им дни, сблъсъка на хората с полицаите, както и сълзотворният газ пред Министерския съвет на 16 март, като кадрите са публични в канала ни в YouTube.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...