Валери Симеонов: Защо оставка на Цачева? Всичко е законно - 24novini.bg

Валери Симеонов: Защо оставка на Цачева? Всичко е законно

Валери Сиемонов не одобрява оставката на Цецка Цачева Валери Сиемонов не одобрява оставката на Цецка Цачева 24новини.бг/ Мария Йорданова
24.03.2019 | 15:00
(0 гласа)

Коалиционният партньор на Бойко Борисов - бившият вицепремиер Валери Симеонов, категорично се обяви против оставката на Цецка Цачева по повод скандала с имотите на високопоставени политици от ГЕРБ.

„Откъде накъде, питам аз, някой ще дири сметка затова как се е договорил продавачът с купувача.

Има ли някакво нарушение на закона, питам аз? Отговорът е не. Има ли неплатени данъци? Отговорът е не. Има ли корупционна сделка? Отговорът е не“, каза Симеонов.

Председателят на НФСБ Валери Симеонов заяви пред БНР, че Цачева е „достоен човек с безупречна репутация и няма нищо нередно с придобитото от нея жилище“.

„Вече няколко дена обществото се занимава с всякакви жълтини. За мен е много близка аналогията с времето на великата китайска културна революция, ръководена от Мао Цзедун, не явно. Дано да ме разберете“, добави Валери Симеонов.

Симеонов нарече сделката с имота ѝ „стандартна и на пазарни цени“.

Той не коментира връзката на сделката с измененията в ЗУТ, гласувани от депутатите на ГЕРБ 9 дни преди напускането на властта през януари 2017 г. с второто правителство на Борисов.

Валери Симеонов е известен с това, че винаги е против поемането на политическа отговронст чрез подаване на оставка.

Самият той близо месец не подаде оставката си, след като нарече майките на деца с увреждания "кресливи жени" с "уж болни деца",

а след това беше против подаването на оставки от тримата министри след трагедията с автобуса до Своге, където загинаха 20 души. Тогава оставките пак се забавиха близо 20 дни и едва когато премиерът ги поиска, станаха факт от страна на министрите на транспорта, МРРБ и МВР - Ивайло Московски, Николай Нанков и Валентин Радев.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...