Най-гледано: Видеото от скандала Бенатова - Цветанов за апартамента му (видео) - 24novini.bg

Най-гледано: Видеото от скандала Бенатова - Цветанов за апартамента му (видео)

Гледайте видеото след 17-та минута, където Цветанов обяснява за апартаментите си 24новини.бг/ Мария Йорданова
24.03.2019 | 14:30
(0 гласа)

4 дни след скандала с апартамента на Цветан Цветанов ВИДЕОТО от парламента остава най-гледаното в 24новини.бг. Близо 40 хиляди души видяха видеото на 24новини.бг от 20 март в парламента, където журналистката Миролюба Бенатова хвана в кулоарите пред камерата си Цветан Цветанов и го обвини пряко в корупционна схема със замяна на два стари апртамента срещу един нов - с личен асансьор в Блока с буквите в столичния квартла "Изток". Разговорът им 24новини.бг предаде на живо в YouTube канала на сайта.

 

Пред включените камери на репортерите в НС стана ясно, че Цветанов е дал на фирма "Артекс" да замени двaта му апартамента за друг - голям близо 300 кв.м. и луксозен,

като негов подчинен "някак по телепатия", каза Бенатова, е разбрал за продажбата и е купил апартаментите на цена под пазарната и то многократно, в същия ден, в който Цветанов ги е дал на "Артекс". Всичко е станало при един и същ нотариус - и замяната от страна на Цветанов в полза на "Артекс", и покупката от страна на подчинения му служител - от фирма "Артекс".

Цената на апартамента е спаднала до около 630-700 евро на квадратен метър при покупката, а пазарната стойност на имотите в района на ул. "Латинка" е около 3000 евро на квадратен метър.

Цветанов не отрече сделката с двата си имота с личен асансьор за друг, по-голям апартамент, а опита да я обясни. Каза, че е минал вече през сагата с апартаментите си през 2010 и 2013 г. и е "изряден български гражданин". Той отрече да има занижена оценка на имота и не отрече, че двете сделки са били в един и същи ден при един и същ нотариус.

"Сделката ми е по българското законодателство и съм платил по банков път",

заяви той.

Видеото 24новини.бг публикува без монтаж, на живо.

Развитието на случая за последните дни - на кратко:

Министърът на правосъдието Цецка Цачева, подаде оставка,

защото и тя, също като Цветан Цветанов, Вежди Рашидов и Ваня Колева от ГЕРБ - кумица на Цветанов и заместник-министър на спорта, си била купила апартамент на четири пъти по-ниска цена от пазарната.

Цачева в неделя обяви, че не е била подлагана на натиск, но не иска скандалът да тежи на правителството и с Борисов са имали общо гледище за носенето на отговорност.

Премиерът Бойко Борисов побърза да приеме оставката в събота, на 23 март,

а малко след това стана ясно, че по негово искане такава е подала и заместник-министърът на спорта Ваня Колева - също с апартамент там, но и кумица на Цветан Цветанов.

Премиерът Борисов заяви, че е разговарял с Цветан Цветанов преди той да замине за САЩ и е бил уверен от него, че сделката за апартамента му е законна. 

Депутатът и водач на листата на БСП Елена Йончева заяви, че оставки трябва да подадат всички замесени и дори да напуснат политиката.

Граждани се усъмниха в политически протекции над "Артекс", тъй като строежът на небостъргача им, според тях, нямал разрешително към онзи момент, в който сделката е станала.

От своя страна фирмата "Артекс" се закани да съди лица и организациии, които тълкуват фактите около продажбата на апартамент на Цветанов и уронват престижа на фирмата.

Междувременно стана ясно и кой депутат от ГЕРБ е внесъл текстовете за проемни в ЗУТ, даващи право на фирми с изтекло разрешително да го удължат от 5 на 10 години -

това е Алекснандър Ненков от ГЕРБ, член на Комисията на регионално развитие в 43-то НС.

Той сега пак е депутат - в 44-то настоящо народно събрание и е син на шефката на КЗК. Ненков е депутат няколко мандата, въпрек икрехката си възраст.

Скандалът продължава.

Засега жените от скандала подадоха оставка, но Цветан Цветанов и Вежди Рашидов все още не са проявили политическо мъжество, коментират хората в социалните мрежи.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...