БСП е против бежанските центрове в Любимец, Елхово и Малко Търново - 24novini.bg

БСП е против бежанските центрове в Любимец, Елхово и Малко Търново

Кристиан Вигенин обяви, е БСП е против бежанските центрова по южната граница Кристиан Вигенин обяви, е БСП е против бежанските центрова по южната граница
24.03.2019 | 14:00
(0 гласа)

БСП е против обявената поръчка за изграждането на бежански центрове в Любимец, Елхово и Малко Търново Любимец, Елхово и Малко Търново, стана ясно на пресконференция днес в централата на партията.

 

 

Водачът на евролистата на БСП Елена Йончева на каза, че

БСП настоява да бъде отменена обявената обществена поръчка

за изграждане на площадки за разполагане на контейнери за бежански центрове в трите града. Само в Любимец се подготвяли  площадки, които да приемат 1632 бежанци. Левицата попита управляващите

дали се крие информация за връщането на мигранти към България от Западна Европа, предимно от Германия.

БСП не приемат изграждането на подобни бежански центрове, без да има необходимост, каза секретарят на ПГ на "БСП за България" Кристиан Вигенин. По думите му не е необходимо да се правят  такива проекти в момент, когато миграционният натиск на българската граница е почти нулев и няма вероятност от нова бежанска вълна.

Той предположи, че една от причините за изграждането на тези бежански центрове е "да се усвоят средства, които са предоставени от ЕК, и за пореден път те да се разпределят на близки до властта фирми".

Вигенин пита дали тази обществена поръчка има връзка с решението от няколко дни на Съда на ЕС, което позволява на германските съдилища да връщат обратно имигранти в страните, в които те са влезли на територията на ЕС.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...