Цачева: Няма натиск. Подавам оставка - 24novini.bg

Цачева: Няма натиск. Подавам оставка

23.03.2019 | 14:11
(0 гласа)

Още вчера изразих готовност да подам оставка. Тази сутрин се срещнах с премиера Бойко Борисов, който се съгласи с моето мнение, заяви правосъдният министър в оставка Цецка Цачева пред медии в Стара Загора, предава stz24.com.

 

Не е редно, докато тече проверката, аз да заемам поста "министър на правосъдието". Поради тази причина излизам в платен отпуск, докато оставката ми бъде гласувана, поясни Цачева.

 

Тя беше категорична, че спрямо нея не е упражнен натиск и не е принуждавана да напусне поста си.

Съвестта ми е чиста, аз поисках проверка около обстоятелствата за придобиване на недвижимото ми имущество от Антиккорупционната комисия и Върховна касационна Прокуратура. Но докато тя трае, не желая забъркването на името ми в този случай да тежи на партия ГЕРБ и на премиера Борисов в предизборната обстановка, каквато считам, че е налице, заяви Цачева.

По-рано днес стана известно, че Цачева е изразила желание пре дпремиера Борисов да подаде оставка заради скандала около евтиния апартамент, който е купила от фирма "Артекс". 

Вчера  Цачева обяви, че е подала сигнал до прокуратурата и Антикорупционния орган да й бъде направена проверка за сделката с апартамента й в блока с буквите на "Артекс" в столичния квартал Изток. Луксозен апартамент там за четири пъти по-ниска от пазарната цена е купил и заместника на Борисов - Цветан Цветанов, както и Вежди Рашидов и заместник-министър на спорта. До този момент Борисов не е коментирал какви ще са последиците, въпреки че при подобни случаи до момента винаги бързо взимаше главите на обвинениетио. 

Според социолога Андрей Райчев в момента печеливша позиция за Брисов и ГЕРБ няма. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...