Караянчева: Стъпихме накриво с парите за мюфтийството - 24novini.bg

Караянчева: Стъпихме накриво с парите за мюфтийството

15.03.2019 | 21:33
(0 гласа)

Българските мюсюлмани са най-добрата стена срещу радикалния ислям, затова трябваше да намерим начин да могат техните имами да си получават заплатите, коментира в предаването „Панорама“ председателят на парламента Цвета Караянчева. 

 

Според нея задължението от 8 млн. лева на Главното мюфтийство е блокирало възможността да се изпълни закона и да бъде изплатена субсидията, затова е търсен вариант това да се случи.

 

Една на пред, две назад означава, че нямаш план, ние имаме план. А решението да бъдат разсрочени задълженията за 10 години, вместо да бъдат опростени, е малка крачка назад, защото „стъпихме накриво“, коментира Караянчева на въпрос защо ГЕРБ отново правят две крачки назад след взето решение.

Не зависим от ДПС. Това е тема на здравия разум и по нея не трябва да има политически привкус. Разбирам желанието да ни пришият към ДПС, но не те ни правят кворума, категорична е председателят на НС.

 

Караянчева беше категрична, че парламентарна криза няма. За да има такава парламентът трябва да е блокиран, но откакто БСП ги няма продължаваме да работим, заяви тя.

Проблемът с кворума днес бил, защото двама от колегите са закъснели, обясни тя.

Какво да направим - да се извиним на БСП, че сме спечелили изборите ли? Президентът също ги покани да се върнат. Играли сме го това, но празният стол не помага на никого, коментира Караянчева.

Да закрием парламента и да минем в партизанска форма – това ли искат БСП, попита реторично тя.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...