СДС преговаря с десните, не изключват ГЕРБ - 24novini.bg

СДС преговаря с десните, не изключват ГЕРБ

15.03.2019 | 20:01
(1 глас)

На свое заседание Националният изпълнителен съвет на СДС е обсъдил коалиционната политика на партията за предстоящите избори за Европейски парламент. 

 

От публикуваните решения става ясно, че ръководството е получило мандат за финализиране на преговорите с Демократична България при определени условия, както и да води "преговори с другите български партии-членки на ЕНП", с което на практика не се изключват управляващите от ГЕРБ. 

 

Припомняме, че вчера председателят на Европейската народна партия призова десните у нас да се явят с обща листа с ГЕРБ, за да няма разпиляване на гласове за ЕНП на евровота.  

Сред условията пред Демократична България са включването на абривиатурата СДС в името, "обща позиция, че основната цел на демократичната общност е промяна на порочния и неефективен управленски модел", противипоставяне на идеята за Европа на две скорости, както и задължението на бъдещия евродепутат да бъде в групата на ЕНП до края на мандата. 

 

От СДС очакват отговор от Демократична България до 22 март, а на 23 март партията ще проведе заседание на Националния си съвет, на който ще вземат окончателно решение. 

 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...