За бунт призова арестуваният общински съветник от ВМРО - 24novini.bg

За бунт призова арестуваният общински съветник от ВМРО

Общински съветник на ВМРО беше арестуван в Стамболийски, но ВМРО се разграничи от него - бил от гражданската квота Общински съветник на ВМРО беше арестуван в Стамболийски, но ВМРО се разграничи от него - бил от гражданската квота
08.03.2019 | 10:04
(0 гласа)

Арестуваният за злоупотреби с еврофондове  фалшиви документи, подавани във Фонд "Земеделие" общински съветник от ВМРО-БНД в Стамболийски Атанас Мавродиев, призова за бунт срещу властта в социалните мрежи. Ако бъде признат за виновен, го заплашва присъда от 1 до 6 години затвор.

Тоя не се е явявал на съдебните заседания, по които е обвиняем. Близките му казват, че арестът е по политически причини.

Минути преди ареста си Мавродиев публикува видео-съобщение в социалните мрежи , в което призовава за бунт срещу властта.

Първоначално мярката за неотклонение била „подписка”, а след това на Мавродиев е наложена парична гаранция в размер на 500 лв.

След като на първи март общинският съветник не плаща дължимата гаранция, съдът решава да го задържи под стража.

От ВМРО се разграничиха от своя общински съветник и приветстваха действията на съдебната власт. Мавродиев бил от гражданската листа и много пъти обявявал, че няма нищо общо вече с партията. В профила му в социалните мрежи обаче логото на ВМРО прсъства,

а по време на изборите призивът в плаката му е "Гласувайте за патриотите!"

Той е задържан за източване на евросубсидии, тъй като е декларирал необработваеми земи за обработваеми.

Атанас Мавродиев завършва като отличник на випуска ВВИСУ "Любен Каравелов", с военно звание "Лейтенант" и специалност "Строителен Инженер ПГС".

Няколко пъти е кандидат за кмет на Стамболийски.

Самият Мавродиев определи ареста като политически, тъй като, по думите му, подготвял революция и протести пред парламента на 16 март. Действително в страницата на протеста на 16 март пред паламента, Мавродиев има постове, поздрав за 3-ти март и е изразявал свои позиции противу правелнието, част от което е и партия МВРО, с която той е спечелил мандата си на общински съветник.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук
Чуй новините

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...