Дали Борисов и Радев ги е страх ще се види от срещата с Медведев - 24novini.bg

Дали Борисов и Радев ги е страх ще се види от срещата с Медведев

01.03.2019 | 17:58
(0 гласа)

В отношенията между България и Русия от около месец има сериозен висящ въпрос и това е отравянето на трима български граждани с химическо вещество. По същото време у нас са били руски граждани, засечени и при случая „Скрипал“ във Великобритания и на други места и вече се говори, че са представители на руското разузнаване.

 

Това каза пред бТВ бившият министър на отбраната Бойко Ноев.

 

Премиерът Борисов и президентът Радев ще имат възможността да се покажат като държавници и да поставят този въпрос на руския премиер Дмитрий Медведев. Дали ще го направят ще покаже дали се страхуват като мушмороци от Русия, коментира Ноев.

Ние трябва да поискаме от руските власти въпросът с отравянето на Емилиян Гебрев да бъде разгледан, добави той.

Ноевне вижда връзка между посещението на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и това на руския премиер Дмитрий Медведев.

Според него идването на Медведев е ясен знак към България, че има деградиране на отношенията с Русия. Обикновено Путин представлява държавата, а сега изпраща премиера си, за да се покаже, че не заслужаваме нивото му, смята Ноев.

 

Той е категоричен, че няма какво да се обсъжда по Турски поток, тъй като решението да има тръба през България вече е взето. Русия има интерес от това, а не защото ние сме го искали или дипломацията ни е добра, каза още той.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...