Парламентът днес гласува... наргилетата - 24novini.bg

Парламентът днес гласува... наргилетата

България е на 2-ро място по пушене на наргиле от деца поне веднъж седмично, парламенът днес гласува България е на 2-ро място по пушене на наргиле от деца поне веднъж седмично, парламенът днес гласува
27.02.2019 | 09:20
(0 гласа)

Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта към парламента ще разгледа предложението на Валери Симеонов за забрана пушенето на закрито на наргилета. Текстовете са част от Закона за здравето и Закона за закрилана детето.

 

„Обединени патриоти” и Валери Симеонов настояват за забраната, независимо дали става въпрос за наргилета с тютюн или плодови смеси.

 

По отношение на Закона за закрила на детето те настояват към съществуващата забрана за предлагане и продажба на алкохол и тютюневи изделия на деца да се добави и забрана за ползване, пушене и плащане за употреба на наргилета.

Световната здравна организация поставя България на 2-ро място в света по пушене на наргиле веднъж седмично от 15-годишни

и на 42-ро място по употреба на наргиле поне веднъж седмично от 11-13-годишни деца.

И в столицата, и в редица по-големи градове пушенето на наргиле се прави и в заведения на закрито, където по принцип пущенето е забранено. Оправданието и заобикалянето на закона е заради това, че се ползват плодови смеси в наргилето, а не тютюн.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...