ДБГ пита: Има ли политически чадър над фалшивите ТЕЛК - 24novini.bg

ДБГ пита: Има ли политически чадър над фалшивите ТЕЛК

21.02.2019 | 17:30
(0 гласа)

От „Движение България на гражданите“ обявиха, че питат МВР и прокуратурата дали има политически чадър над издаванет на фалшиви решения за ТЕЛК. 

Защо се ограничават до посредниците, а не работят по версията за политически чадър над кражбите за милиони, питат от партията на Делчев и зеленогорски.

Те припомнят, че според официалните данни на НОИ от 2000 г. до днес броят на инвалидните пенсии се е увеличил с 600 хиляди. Само през 2018 г. НОИ е изплатил 1,7 млрд. лв. за инвалидни пенсии, при 244,2 млн. лв. разход от бюджета през 2000 г.

Според партията

става въпрос за национална мрежа, чрез която от парите на данъкоплатците се отклонява около 1 млрд. лв. годишно към не-инвалиди. И зад тази схема има политически партии.

Последните акции срещу групи за източване на инвалидни пенсии са били в смесени етнически райони, каквито са Силистра и Разград, както и сред преобладаващо ромско население, както в случая в
Долна Баня. Не е ли време да светне синята лампа за политиците, които пренасочват парите за инвалидите към партийните си каси, питат реторично от партията.

 

ГЕРБ продължават да отказват да решат проблема, с което доказват, че са част от него, смятат от ДБГ.

За пресичане на фалшифицирането на ТЕЛК решения от партията предлагат въвеждането на електронно здравно досие.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...