Десните на протеста срещу ГЕРБ: "Оставка!" и "Шайка!" (видео) - 24novini.bg

Десните на протеста срещу ГЕРБ: "Оставка!" и "Шайка!" (видео)

Десните срещу ГЕРБ на площада пред Народното събрание, протестът продължава от сутринта 24новини.бг/ Мария Йорданова
14.02.2019 | 18:49
(1 глас)

С викове "Оставка!" пред парламента започна протестът на десните партии по повод промените в Изборния кодекс. Промените забраняват гласуването за личности с преференция, независимо че хората гласуваха на референдума преди 3 години да могат да избират мажоритарно личности от партийните листи.

 

 

Депутатите продължават заседанието вътре повече от 9 часа вече - след скандали, обиди и език на омразата. Десните отвън настояват обаче, че това е авторитаризъм, че изборните права са "заколени", "ликвидирани", "демокрацията е застрашена", а

вътре в парламента има "една шайка".

Телевизиите включват на живо десните от ДБГ, ДСБ, "Да, България" и други формации, както и граждани, дошли спонтанно на площада. Протести на десни формации се оганизират и в страната.

Вътре в парламента депутатите не са стигнали до гласуване на префернцията, която снощи около полунощ ДПС, "патриотите" и ГЕРБ отмениха скандално.

Това днес активира Десните и ги обедини в протест от рано сутринта пред Народното събрание, като в момента те продълажват окупацията вече 9-ти час.

Президентът Радев също вдигна пръст към ГЕРБ заради промените в Изобрния кодекс и ги нарече "тревожни", а поведението на ГЕРБ - "опит да вземат служебна победа на изборите".

Мая Манолова още вчера ги предупреди, че ще активират напускането й от поста и политическото й противопоставяне на такова управление, ако придължат да погазват правата на гражданите.

БСП напуснаха извънредната правна комисия днес по-рано, защото ГЕРБ отказаха да преразгледат решението си от снощи в полунощ. Нинова призова за обединение на всички срещу ГЕРБ и ДПС.

Няма позиция на премиера Бойко Борисов за хаоса, който депутатите на ГЕРБ и ДПС създадоха с решението си снощи по тъмно.

Слави Трифонов написа във Фейсбук, че управляващите силно любят народа и чак "го лашкат душманската", по думите му.

В момента пред парламента звучи "Оставка!", "Долу ГЕРБ!", "У-у-у!", а надписите са "Срам и позор!", "ГЕРБ и ДПС вече спят в едно легло" и други любовни асоциации в унисон с празника на влюбените днес.

Пред парламента има засилено полицейско присъствие, вътре гласуването продължава.

Още видео от протеста на Десните срещу ГЕРБ и ДПС можете да видите в YouTube канала на 24новини.бг.

 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...