Десни се събират за протест срещу Изборния кодекс (видео) - 24novini.bg

Десни се събират за протест срещу Изборния кодекс (видео)

Мария Йорданова 14.02.2019 | 09:30
(0 гласа)

Протест от няколко човека с плакати посрещна депутатите на служебния вход на Народното събрание тази сутрин. Той е на десни формации, които сега се събират за протест срещу Изборния кодекс. Снощи на Правна комисия в парламента, малко преди полунощ, ГЕРБ и ДПС събраха гласовете си за премахване на преференциалното гласуване. След това десните са започнали организация за протести от днес. В момента те още се събират за сутрешния. Виждат се представители на Движение България на гражданите (ДБГ), "Да, България", ДСБ. Протести десните планират заедно и довечера.

 

 

първите пристигнали протестиращи са вдигнали плакати, които гласят:

ГЕРБ + ДПС = Вечна неразделна любоФ

Не клякайте на ДПС

# Работеща преференция

 

В духа на днешния празник Свети Валентин, "ГЕРБ + ДПС" бяха оградени в сърце. 

Очевидно, протестиращите са срещу подкрепените от ГЕРБ предложения на ДПС за промени в Изборния кодекс, отнасящи се до преференциите и до воденето на предизборна кампания на чужд език, но с превод. 

Днес в пленарна зала окончателно депутатите ще гласуват за промените в Изборния кодекс, които предвиждат премахване на номера на партиите в бюлетината, отпадане на социологията в изборния ден и отпадане на задължението за машини във всяка изборна секция. Ще решат и съдбата на преференцията, като са на път да откажат правото на хората да гласуват преференциално.

Очаквайте подробности.

 

 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...