Бояджиев: Иванов и Тафров не стават. А СДС е в кома - 24novini.bg

Бояджиев: Иванов и Тафров не стават. А СДС е в кома

Петър Бояджиев Петър Бояджиев
11.02.2019 | 21:45
(0 гласа)

Петър Бояджиев, бивш политически затворник на комунистическия режим, който е получавал и мандат за съставяне на правителство от Жельо Желев и дисеидент, редовно коментира в социалната мрежа различни ситуации от политическото ежедневие. 

В последните два дни Бояджиев се е съсредоточил върху десните с явно разочарование за ситуацията и безпомощното им състояние в момента.

Вчера той се изказа по отношение на коалицията Демократична България и за лицата на една от партиите в нея – „Да България“. Според него лидерът им Христо Иванов и спечелилият номинацията за евровота Стефан Тафров нямат необходимата харизма и не стават за занята, т.е за политиката.

Ето какво написа Бояджиев:

„Наблюдавам, какво става в България и с тревога забелязвам, как доста хора ще преживеят поредното разочарование през месец май. Имам предвид симпатизантите на Демократична Бълхария. Не ми се ядосвайте. Правилна е ориентацията ви. Много от идеите ви също са добри. Да не говорим за критиките ви към сега управляващите. Къде тогава е проблемът.

Ами нямате водачи бе приятели. Ама как, Христо Иванов, Тафров , та и генерал си имаме. Не стават бе момчета и не защото не го искат, а защото природата не им е дала необходимите за това качества.

Нямам нищо персонално срещу който и да е, но как може да се сърди човек някому, че не пее в операта защотo няма глас. Та и при тях. Проблемът е че те не стават за този занаят. Проблемът е, че са се пробвали в него, дали сте им този шанс и са показали, че не стават. Колата може и да е свръх добра, ама като няма добър шофор ще катастрофира. Наистина жалко. Две крила на БКП, си оспорват власта в Българип и не може да се изгради некомунистическа алтернатива. Ами това има и не малко общо с времето преди 30 години. И тогава съществуваха такива крила, но не публично и шумно, а под масата където се налагаха с тоягата верен или неверен на марксизма ленинизма. А и да не забравяме как и защо катастрофира некомунистическата яплитическа сила ОДС.

Всеки срещу всеки започна компромана война, кой повече и кой по-малко откраднал при приватизацията. Имаше и Иваане кажи си.“

 

Бояджиев, който беше част от партията на Люрфи Места – ДОСТ, за което след това се извини публично, не е доволен и от състоянието на най-старата демократична партия – СДС. Според него партията е на „изкуствено дишане“, а лидерът на СДС – София д-р Антон Койчев „също не става за тази работа“.

„Вчера писах за лидерите на Демократична България. Днес слушам по една телевизия един друг титан на политическата мисъл и лидер на СДС София,някой си доктор, да възхвалява ВМРО и едновремено да говори за евроатлантически цености. Ами не ставаш бе докторе и ако си такъв и като доктор, какъвто си в политиката, то сигурно си производител на трупове. Е, виж да продължавате да държите СДС в състояние на изкуствено дишане, разпилявайки голямото наследство, за това ставате. Срам, срам и мъка да виждаме това. А, и да е забравя каза, че ще молят ЕНП да окажа натиск върху Герб да ги прикачи като вагон за евроизборите.“

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...