Борисов отпрати Бъчварова – става посланик - 24novini.bg

Борисов отпрати Бъчварова – става посланик

11.02.2019 | 18:30
(0 гласа)

Румяна Бъчварова ще бъде следващият български посланик в Израел, твърди сайтът „Гласове“, позовавайки се на свои източници. 

Кандидатурата на Бъчварова е била одобрена от президента, твърди изданието.

За изпращането на Бъчварова като посланик в Израел се говори от миналата година и очевидно Борисов или друг от екипът му е успял да убеди президента да подпише назначаването й, въпреки твърденията, че Радев не е бил много съгласен с предложения му списък за български посланици.

По всичко изглежда, че желанието на Борисов да отпрати Бъчварова не е случайно, тъй като тя не е одобрявана и от хора в ГЕРБ, и от коалиционните му партньори в момента.

Като вътрешен министър в предишния кабинет на Борисов Румяна Бъчварова не успя да блесне и не намери място в следващия му кабинет. Докато още беше министър, а Цветан Цветанов председател на вътрешната комисия в парламента, между двамата имаше очевидна битка като Цветанов на няколко пъти блокираше законопроекти на МВР, което ясно показва неодобрението му към Бъчварова.

 

През есента на 2018 година Волен Сидеров обвини Румяна Бъчварова, че подкопава доверието в правителството, а нейни роднини са част от кръга "Капитал", който системно атакува българското правителство.

Очаква се бившият служебен прмиер Марин Райков да смени посолството в РИм с това в Лондон.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук
Чуй новините

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...