Журналисти обвиниха Нинова в лъжа - 24novini.bg

Журналисти обвиниха Нинова в лъжа

Корнелия Нинова се срещна с АЕЦ, но пресцентъра й обърка за какво са говорили Корнелия Нинова се срещна с АЕЦ, но пресцентъра й обърка за какво са говорили снимка: БСП
11.02.2019 | 19:01
(0 гласа)

Днес лидерът на БСП Корнелия Нинова се срещна с представители на Асоциацията на европейските журналисти /АЕЖ/, след което от партията й обявиха, че двете организации са обявили за смяна на сегашната ЦИК. 

Малко по-късно от АЕЖ задочно обвиниха Нинова в лъжа като излязоха с официална позиция, в която се посочва, че на срещата изобщо не е обсъждана темата за смяна на състава на ЦИК, а само промените в Закона за личните данни.

 

"С представителите от Асоциацията на европейските журналисти-България беше обсъден и въпросът за честността на изборите. От Асоциацията и БСП се обединиха, че смяната на ЦИК трябва да се случи, защото така е регламентирано в закона. Нинова призова за обща и надпартийна позиция по този въпрос", се казва в прессъобщението на БСП.

А от журналистическата организация отговориха, че „АЕЖ-България не е заемала позиция по отношение на състава на ЦИК.

Единствената обсъждана тема по време на срещата с лидера на БСП бяха промените в Закона за личните данни“.

От съобщението на АЕЖ става ясно, че Нинова е поела ангажимент депутатите й да подкрепят ветото на президента на Закона за личните данни, които притесняват журналистите, тъй като граничават свободата им при провеждането на разследвания.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук
Чуй новините

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...