Ал. Йорданов: Радев и Сидеров доказват, че Русия ни се меси - 24novini.bg

Ал. Йорданов: Радев и Сидеров доказват, че Русия ни се меси

Александър Йорданов Александър Йорданов
11.02.2019 | 08:54
(0 гласа)

Публична тайна е, че Русия има връзка с издигането на Румен Радев за президент - и от момента, в който е избран Радев, той последователно защитава проруски интереси - от свалянето на санкциите срещу Русия до защита на руската подкрепа за Мадуро, каза бившият депутат от СДС и бивш посланик в Македония Александър Йорданов.

 

 

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров от виден демократ в първите години на прехода стана защитник на всички проруски тези, посочи още той.

Щом има такива големи салтоморталета, значи трябва да се търси чужда намеса - едва ли нашата действителност им е променила възгледите така, коментира Йорданов.

По повод на случая "Гебрев", Йорданов посочи, че руската страна от години прави опити да ограничи възможностите на България да продава оръжие, особено след като сме членове на НАТО. Използват аргумента, че са дали лиценз и ние нямаме право да продавате такива оръжия. Има опит да се ограничи прозводството и да се вкарат тези производства от български в руски ръце, каза бившият народен представител.

Бившият вицепремиер Ивайло Калфин каза, че едва ли може да има умисъл в сегашното възобновяване на темата за Гебрев, защото тя е извадена от британски сайт. Вярвам на разследващата журналистика, особено ако темата се подхване от службите ни, добави той. Съмнението е дали по тази схема е отровен Гебрев или по друга, каза сегашният член на АБВ.

Според него българският законодател не защитава никак страната ни и нейните жители от фалшиви новини. 

Калфин каза, че самият той е бил засегнат от фалшиви новини, свързани със семейството му. Но като е потърсил защита, му е било отговорено, че само ако новината е опозоряваща, има право да се защити.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук
Чуй новините

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...