Цветанов използвал силовия апарат на МВР при избори - 24novini.bg

Цветанов използвал силовия апарат на МВР при избори

Борислав Гуцанов беше задържан при акцията "Медузите" през 2010 година. Борислав Гуцанов беше задържан при акцията "Медузите" през 2010 година. снимка: Архив Булфото
10.02.2019 | 20:02
(0 гласа)

Борислав Гуцанов, който беше сред арестуваните в показаната акция на МВР „Медузите“ през 2010 година, е осъдил държавата два пъти заради начина, по който беше извършен арестът му – с разбиване на врати в дома му с автомати.

Неговата невинност е доказана в съда, а след като успява да осъди страната ни в Страсбург получава 80 хил. лева обезщетение. ВКС пък присъжда обезщетение 60 хил. лева.

По това време вътрешен министър е Цветан Цветанов, а според Гуцанов като такъв той е използват апарата на МВР за политически натиск преди изборите.

През 2010 Гуцанов е председател на Общинския съвет във Варна и имал намерение да се кандидатира за кмет, стана ясно от интервюто му за бТВ.

„Не е нормално министърът на вътрешните работи да бъде и председател на предизборния щаб на една политическа партия. Още повече, когато тя е управляваща. И силовият апарат на държавата се използваше неправомерно винаги“, коментира Гуцанов. Той е убеден, че разследването срещу него и показната акция е осуетила участието му в изборите за кмет на Варна, който, той смята, че е имал сериозен шанс да спечели.

 

„Единственият голям град, който не се владееше от политическа партия ГЕРБ, беше Варна и акцията си изигра своята роля от тази гледна точка“, коментира Гуцанов.

Той сподели, че семейството му трудно се е оттърсило от преживения шок, тъй като автомати е имало насочени и срещу децата му.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...