Протестът на ГЕРБ срещу Радев се провали - 24novini.bg

Протестът на ГЕРБ срещу Радев се провали

Протестът срещу Румен Радев приключи за час. Протестът срещу Румен Радев приключи за час.
10.02.2019 | 17:27
(1 глас)

За около един час приключи протестът срещу държавния Румен Радев, а социалните мрежи констатираха, че "протестът на ГЕРБ срещу Радев се провали".

 

 

Протестът започна около 16 часа и приключи към 17, а броят на хората през цялото време не мина 100. Официалната причина за протеста беше позицията на Радев за Венецуела, която противоречеше на тази на управляващите. А това стана повод и юристи да се изкажат, че има предпоставка за импийчмънт, тъй като като президент Радев няма право да води собствена външна политика и трябва да се съобразява с позициите на МВнР и правителството. 

Протестиращи поискаха президентът Румен Радев да напусне поста си. Според едни той трябва незабавно да подаде оставка, а други искат ГЕРБ да започне процедура по импийчмънт. 

Според част от протестиращите е нужна незабавна оставка и няма време за импийчмънт*. 

Чуха се закани, че това е само първият протест и подобни действия ще има и по-мащабни, тъй като Радев не е президент на българите. 

Прави впечатление честото споменаване и на ГЕРБ. Сред мотивите на протестиращите присъстваха, че Радев спира работата на правителството на Бойко Борисов, че в унисон с БСП се опитва да оплюе всичко добро, което правят ГЕРБ. 

Не е имало нещо добро, което да направи Борисов и той да не го охули, ядосва се дама от протеста, която заявява, че е присъствала на всички протести срещу комунистите. Наричаме го генерал Ветов, казват протестиращи по повод 13те закона, които той е върнал на парламента. Редица други, обаче, подкрепят ветата на президента, тъй като ги намират за справедливи. 

Според други Радев е проводник на чужди и най-вече руски интереси и не обединява нацията, каквото е основното му задължени по Конституция. 

 

Чуха се и обвинения към президента, че води със себе си съпругата си на официални посещения. 

Според потребители във фейсбук,

събитието е организирано от ГЕРБ,

тъй като определят организатора на събитието в социалните мрежи Станкулов Данчо като човек на ГЕРБ, а мотивът за това твърдение на потребителите е, че в профила му се виждат редица постове в подкрепа на Борисов и партията му.

 Чуваха се и редица обвинения към БСП, които издигнаха президента Радев и за политиката на Левицата, а не на самия президент. 

 

*Импийчмънт е процедура по отправяне на обвинение за държавна измяна и първа стъпка към отстраняване, но не е задължително да доведе до такова. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук
Чуй новините

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...