БСП: Фандъкова да каже преуморяват ли шофьорите в градския транспорт - 24novini.bg

БСП: Фандъкова да каже преуморяват ли шофьорите в градския транспорт

10.02.2019 | 16:00
(0 гласа)

БСП-София поиска пълна проверка и отчет на работата на транспортните дружества в София от 1 януари 2019 г. досега. Справката задължително трябва да включва часовете положен извънреден труд от шофьорите, осигуряване на междусменните почивки и недостига на водачи на превозните средства, категорични са социалистите в СОС.

Поводът е катастрофата на автобус 98 между Симеоново и Бистрица, при която се разбра, че забилият се в дърво водач е преуморен. 

Лидерът на БСП София попита верни ли са информациите, че които се разпространяват в социалните мрежи, че в София липсват повече от 300 шофьори и ватмани, че няма почивки и че смените продължават по 16 часа.

Паргов пита дали е верно, че шофьорите в градския транспорт полагат 50 часа извънреден труд на месец.

"И като цяло - как столичният градски транспорт гарантира сигурността на гражданите на София", допълва социалистът. 

 

"Очакваме обяснения от кмета Йорданка Фандъкова и от заместника й, отговарящ и за транспорта, Дончо Барбалов, както и от председателя на Комисията по транспорт Екатерина Йорданова, заяви Калоян Паргов. - Освен това, настояваме още в сряда да чуем ясно и точно какви мерки те смятат да вземат оттук нататък, за да разрешат проблемите в столичния градски транспорт. Защото тази безотговорност не може да продължава! Никой няма право да рискува живота и здравето на софиянци"., категоричен беше той. 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук
Чуй новините

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...