Фандъкова излъга за „Графа“, а „Джи Пи груп“ я довърши - 24novini.bg

Фандъкова излъга за „Графа“, а „Джи Пи груп“ я довърши

Йорданка Фандъкова продължава да е в "плен" на ремонта на "Графа". Йорданка Фандъкова продължава да е в "плен" на ремонта на "Графа".
09.02.2019 | 10:02
(0 гласа)

Ремонтът на улица „Граф Игнатиев“ и прилежащите площади може да се окаже една от най-големите спънки за следващ мандат на столичния кмет Йорданка Фандъкова, тъй като проблемите, лъжите и грешките около него, ще се помнят дълго. 

 

Фандъкова сама си вкара автогол като при стартирането на ремонта обяви нереален срок за изпълнение – октомври 2018 година, с което напрактика излъга гражданите, тъй като в договора на фирмата-изпълнител „Джи Пи груп“ срокът е 300 дни, т.е почти година, а не половин.

 

Заради тежките зимни условия ремонтът беше прекратен от 19 декември до 5 февруари, а след възобновяването на работата от „Джи Пи груп“ поискаха това време да им бъде добавено към оставащите дни. Те са поискали от Столична община още 50 дни заради дъждовете от пролетта през 2018 година, но са получили само 31 дни. Така ремонтът няма да бъде завършен и поредното обещания на Фандъкова за март месец, пак ще остане неспазено.

Първо Фандъкова излъга, а сега с поисканото отлагане „Джи Пи груп“ я довърши.

И този път кметът не може да се размине с дежурното „Ще ги глобим“, защото това не може да стане. Според договора, който самата тя е подписала, при спиране на работата заради времето, спира да тече и договорът, което означава, че фирмата има право на поисканото удължаване на срока. А ако има още непредвидени метеорологични условия, те отново ще може да удължат срока.

Така може би ремонтът ще бъде удължен поне до юни месец,

само 4 месеца преди изборите за местна власт в столицата. 

 

До 11 декември скандалите около Графа вече бяха десетки, а с поста си се сбогува и заместникът на Фандъкова Евгени Крусев.

След Нова година проблемите не спряха. Стана ясно, че през април части от ремонтирания вече участък пак ще бъдат разкопавани, а граждани сигнализират за лесно чупещи се плочки.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук
Чуй новините

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...