Мая Манолова: Топлофикация е над закона (Видео) - 24novini.bg

Мая Манолова: Топлофикация е над закона (Видео)

04.02.2019 | 10:30
(0 гласа)

Независимо кой е начело на ръководството на Толофикация и какви съдебни решения има, стилът остава. Излиза, че Топлофикация е недосегаема и над закона. Това коментира омбудсманът Мая Манолова пред журналисти в Административния съд в София.

 

Днес тя отново имаше дело срещу общинското дружество, но делото бе отложено и насрочено за 18 февруари. 

"Това е втората част на съдебната сага между мен и Топлофикация, която продължава вече трета година. Става дума за отказа на Топлофикация да ми предостави информация как са

похарчени 215 млн. лева, събрани от столичани и платени на юрисконсулти",

обясни Манолова. 

Тя припомни, че делото вече е спечелено на две инстанции, има и окончателно решение, но въпреки това и новото ръководство на Топлофикация отказва да й предостави информация.

Въпросът е и принципен - Топлофикация дължи обяснение на хората за какво харчат нейните пари, коментира омбудсманът. 

Тя заяви още, че чака намеса от Столичния общински съвет, които са принципал на дружеството.  

По отношения на боновите книжки, Манолова коментира, че според нея след като и масовата, и касовата приватизация бяха извършени по безобразен начин, сега следва втори етап за отнемане на собственост.  

 

"Смятам, че гражданите трябва да бъдат защитени. Затова съм депозирала и подробно становище срещу тази пълзяща национализация", посочи омбудсманът и изрази надежда решението да бъде преосмислено. . 

Тя визира концепцията на МФ, че акциите на хора, които в следващите 12 месеца не са потърсили активите си от боновите книжки, ще бъдат събрани в общ фонд,

а ако и следващите 5 години не се потърсят, ще бъдат национализирани.

Става дума за около 3 млрд. лева на над 2,5 млн. българи, това е противоконституционно действие, каза Манолова в своето становище до Министъра на финансите.

Относно боновите книжки 24новини.бг. публикува 7 стъпки, които гражданите да изминат, за да проверят колко струват акциите им, както и списък на лицензираните инвестиционни посредници и агенти, които могат да проверят стойността в лева на акциите на желаещия.

В рубриката "Какво се прави с боновата книжка" 24новини.бг информира гражданите какви действия да предприемат, за да защитят финансовия си интерес.

 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...