Мая Манолова подхваща и чистотата на въздуха - 24novini.bg

Мая Манолова подхваща и чистотата на въздуха

24.01.2019 | 09:23
(0 гласа)

След като тази седмица отбеляза точка срещу двойния стандарт на храните, омбудсманът Мая Манолова подхваща и един от най-големите проблеми на софиянци - мръсният въздух. Днес следобед тя организира обществена дискусия по проблемас фините прахови частици.  

Повод са десетките жалби от граждани, най-вече от жители на кв. „Красна поляна“.

Хората настояват за предприемане на спешни действия с конкретни резултати за преодоляване на замърсяването с фини прахови частици и за подобряване качеството на атмосферния въздух, посочват от институцията на омбудсмана. 

В обсъждането са поканени представители на Столична община, министерствата на околната среда и водите, на здравеопазването, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на земеделието, храните и горите, на труда и социалната политика, на вътрешните работи, Национален институт по метеорология и хидрология, Химикотехнологичен и металургичен университет, Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, неправителствени организации и заинтересовани граждани.

Общината излезе със своя програма, която кметът Йорданка Фандъкова обича да нарича "Сто мерки" срещу замърсяването, но все оше продължава да има дни, в които фините прахови частици са десет пъти над нормите, ако няма вятър. 

 

Днес, за щастие, нивата на замърсяване в столицата са ниски. 

Ако Манолова подхване сериозно темата, това ще подхрани слуховете, че има амбицията да се кандидатира за кмет на София есента. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук
Чуй новините

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...